7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Pětisetový úspěch na Olympu

 Týden po porážce s Olomoucí si Brňanky zopakovaly další tie-breakový zápas. Tentokrát se štěstí přiklonilo na jejich stranu a z Prahy si přívážejí vítězství 3:2.

 

 

17. kolo volejbalové extraligy žen

Olymp Praha - Brno 2:3 (-16, 23, 22, -19, -13)
Rozhodčí: Pejpal, Němeček. Čas: 120 min. Diváci: 250

Sestavy:

Brno: Noseková, Hanusová O., Útlá, Bradáčová, Božková, Kubínová, libero: Jášová - Onderková, Rozkydálková, Svobodníková

Po domácí porážce s Olomoucí odehrály Brňanky další pětisetový zápas, tentokrát s lepším závěrem. Úvod utkání se nesl ve vyrovnaném duchu, do stavu 14:14 spolu družstva držela krok. Pak ale domácí hráčky zcela odpadly, naopak brněnská obrana jim dovolila už jen dva míče do konce setu. Hladké vedení pro Brno však domácí tým nezlomilo. Především se v dalším dějství zlepšila produktivita domácích a stejně tak se útočně dařilo i Brňankám. Vyrovnanou koncovku rozhodly dva bloky Pražanek a utkání se vyrovnalo. Na obou stranách se v té chvíli střídaly zajímavé momenty provázené naopak řadou zbytečných chyb. Podle toho se odvíjel průběh setu. Nejprve domácí hráčky vedly 15:8, pak ale Brňanky otočily na 21:17. Ani to jim však nestačilo, Olymp sérií bodů otočil na 25:22 a ujal se vedení 2:1. Od čtvrtého setu se brněnská sestava pozměnila. Sandra Onderková se přesunula na pozici přihrávající smečařky, na blok nastoupila juniorská reprezentantka Svobodníková. Tahle varianta se nakonec ukázala jako úspěšná a rozhodující pro zvrat utkání. Čtvrtý set Královopolanky získaly poměrně s přehledem, když se zvýšila jejich produktivita v útoku a též i obrana v poli. Oproti minulému zápasu s Olomoucí dokázalo Brno tentokrát zopakovat výkon z vyrovnávajícího setu. Díky lepšímu bloku a zlepšenému servisu držely hostující hráčky náskok a utkání nakonec dotáhly do vítězného konce.

 Ohlasy po utkání:

Ondřej Marek, trenér KP Brno: „Po zranění Tobiášové se stále trochu trápíme a hledáme optimální sestavu. První set byl dobrý, pak jsme trochu polevili. Ve čtvrtém setu jsme udělali změny v sestavě a dařilo se hlavně Onderkové. V pátém setu jsme neustále vedli, soupeř sice dotahoval, ale poslední balón uhrála střídající Noseková. Zápas začala dobře Útlá. Pochvalu zaslouží i Onderková a Bradáčová."


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT