7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Brňanky vyřazeny z Českého poháru

 Brněnské volejbalistky měly před odvetou Českého poháru s Prostějovem po hladké porážce v prvním zápase pramalé šance. Překvapení se nekonalo, Prostějov v Brně postup potvrdil znovu hladkým vítězstvím 3:0.

 

 

 Semifinále Českého poháru volejbalistek

KP Brno - VK Prostějov 0:3 (-20,-20,-24)
Rozhodčí: Dvořák, Kovář. Čas: 64 minut. Diváci: 150
První zápas: 0:3, postoupil Prostějov

Sestavy:
Brno: Onderková, Hanusová, Útlá, Bradáčová, Božková, Kubínová, libero Jášová - Noseková, Mikysková,
Prostějov: Jelínková, Pushnekova, Tomašeková, Soares, Bramborová, Spalová, libero Tomanová - Wittock

Osud utkání předurčil již první zápas v Prostějově. Domácí volejbalistky by musely vyhrát výrazným rozdílem, aby mohly pomýšlet na postup, což bylo proti favorizovanému Prostějovu takřka nemyslitelné. Už úvod zápasu naznačil, že Hanačky si postup ujít nenechají. V prvním setu získaly úvodní náskok 11:4 a ten už dovolily domácím hráčkám jen zkorigovat. I když měl Prostějov jistý postup, nechal trenér Čada na hřišti kompletní sestavu, kterou ovlivnilo jen zranění kapitánky Soares ve druhém setu. Právě ve druhém setu svitla Brňankám snad jediná naděje alespoň na vítězství v zápase, podařilo se jim zlepšenou obranou a kvalitním servisem Kubínové soupeřky zatlačit. Za nepříznivého stavu 7:14 se však Prostějovanky vrátily k osvědčeným receptům - kvalitnímu servisu, pozorné obraně a pestrému útoku. Tím byl brněnský náskok brzy zlikvidován a koncovka znovu patřila hostujícím volejbalistkám. Asi nejvyrovnanější koncovku mohli diváci sledovat ve třetím setu. Obě družstva držela vyrovnaný průběh. V závěru vzaly osud zápasu do svých rukou legionářky v prostějovském dresu - Puschnekova se dokázala prosazovat ze všech pozic, čímž si vylepšila zápasovou statistiku, a střídající belgická univerzálka Wittock třetím pokusem v poslední rozehře proměnila prostějovský mečbol a rozhodla o tom, že utkání znovu skončí po třech setech. Brňanky opět zlobila přihrávka, při zhoršeném příjmu pak měly problém prolomit pozornou obranu soupeřek. Snad jedině Útlá dokázala na brněnské straně pravidelně získávat body, což bylo proti rovnoměrně rozloženému prostějovskému útoku málo.

Ohlasy po utkání:
Ondřej Marek, trenér KP Brno: "Gratuluji soupeři. Chtěli jsme se alespoň poprat o výsledek, ale 0:3 bylo pro nás hodně kruté. Hlavní rozdíl byl na přihrávce, slabý byl i náš útok, vyjma Martiny Útlé. Bohužel stále nemůžeme najít ideální variantu sestavy. Máme sice kvalitní útočnice, které jsou ale slabší na příjmu. Naopak nejlepší přihrávačky jsou spíše menší a zkušený soupeř toho umí využít. Prostějov byl dnes kompaktnější, proto vyhrál."

Miroslav Čada, trenér VK Prostějov: "Utkání ovlivnil výsledek prvního zápasu, proto byla atmosféra dnes poměrně klidnější. I přes jasný průběh jsem na hřišti nechal nejsilnější sestavu, nechceme nic podceňovat a prostor pro další hráčky přijde v zápasech se slabšími soupeři. Dnes rozhodl rozdíl v přihrávce, kdy jsme Brno zatlačili servisem. V domácím družstvu nás trápila prakticky jen Útlá"


foto: Ondra Driml


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT