7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Nečekané drama v prvním čtvrtfinále

 Nečekanou zápletku přineslo první čtvrfinálové utkání mezi brněnskými volejbalistkami a jejich soupeřkami ze Slavie Praha. Pražanky překvapily kvalitním výkonem a chvílemi byly i blíže vítězství. Nakonec však Brňanky zvádly koncovku pátého setu a zvítězily v utkání 3:2.

 

KP Brno - Slavia Praha 3:2 (18,-24,-15,21,11)
Rozhodčí: Gall, Došlík. Čas: 98 minut. Diváci: 200

Sestavy

Brno: Melichárková, Božková, Kubínová, Útlá, Onderková, Mikysková, libero Jášová - Noseková, Hanusová
Slavia: Vlásková, Mezerová, Ďurianová, Kalužíková, Jonášová, Mitáčová, libero Steinerová - Telipská

Ještě do stavu 11:9 v pátém setu byly volejbalistky Slavie Praha nečekaně blízko překvapivému vítězství na půdě favorizovaného Brna. Pak ale přišla série výborných podání brněnské Nosekové a domácí hráčky už soupeřkám nedovolily ani bod. Brno si tak připsalo očekávané vítězství, i když cesta k němu byla více než komplikovaná. Ačkoliv v úvodu zápasu se zdálo, že vše bude podle tabulkových předpokladů. Brňanky v prvním setu získaly rychlé vedení, které udržovaly až do koncovky setu. Slávistky byly na palubovce horším družstvem a marně držely krok. Od druhého setu však nastal obrat v utkání. Brňankám se přestalo dařit na servisu. Buď kazily, nebo si s lehkým podáním přijímající Pražanky poradily a nahrávačka Mitáčová dokázala rozdělovat míče tak, aby Slávistky útočily proti rozhozené obraně na síti. Proto se stav držel dlouho vyrovnaný a koncovku pro sebe uhrála pravidelným ztrátováním Slavia. V té chvíli byly Brňanky blízko kolapsu. Průběh třetího setu byl pro ně naprosto katastrofální, kromě špatného podání a slabé obrany se přidal i nedůraz v útoku. Pražanky jim dovolily jen 15 bodů. Přesto se domácí hráčky dokázaly ještě semknout. Začalo jim vycházet podání a hlavně se zlepšila jejich útočná produktivita. Nejvíce se dařilo Martině Útlé, která táhla většinu brněnských útoků. Zápas tím dospěl do tie-breaku. Nejprve se vedení ujaly Brňanky, pak ale Slavia otočila na zmiňovaných 11:9. Pak se však Pražanky nedokázaly vyrovnat se servisem Nosekové, která zápas zakončila symbolicky esem. Brno zvítězilo 3:2 a ujalo se vedení v sérii.

Ohlasy po utkání:

Ondřej Marek, trenér KP Brno: "Trochu jsem čekal, že zápas může být těžký a bohužel se to potvrdilo. Dnes nám sice vycházela přihrávka, ale úplně jsme vypadli na servisu. Slávistky přijímaly bez problémů a Mitáčová na náhrávce hrála výborně. Celý zápas jsme nedokázali pokrýt středové hráčky soupeřek a i v dalších činnostech hrály Pražanky výborně, jak jsem je ještě neviděl. Naštěstí se nám od čtvrtého setu podařilo zvednout hlavu, závěr utkání vyšel díky podání Nosekové."

Vojtěch Zoula, trenér Slavie Praha: "Utkání bylo divácky velmi pohledné. Rozhodly ho většinou vlastní chyby na obou stranách. v našem případě pak selhal příjem i produktivita útoku, což umožnilo soupeři otočit tie-break. Bohužel hráčky nedokázaly udržet výkon z koncovky druhého a třetího setu. I na naší straně bylo dnes slabší podání, naopak v dalších činnostech jsme se soupeřek drželi. Bohužel v klíčových momentech přišly naše nevynucené chyby. Přesto chci naše vystoupení ocenit, může nás těšit, že jsme s favoritem drželi krok. "

Kateřina Božková, kapitánka KP Brno: "Cesta k vítězství byla hodně složitá. Bohužel nás zradil servis a ani v obraně se příliš nedařilo. Čím víc jsme pak chtěly, tím byl výsledek horší. Soupeřkám se naopak dařilo prakticky vše. Naštěstí se nám podařilo zlomit vývoj ve čtvrtém setu, kdy jsme přestaly chybovat na podání. Série však bude ještě těžká."

 

foto: Ondra Driml


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT