7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Přesvědčivé vítězství na pražské palubovce

 Jestliže se po prvním čtvrtfinále měl někdo obavy před druhým zápasem v Praze, pak se nic z toho nepotvrdilo. Brňanky předvedly výrazně lepší výkon a díky výsledku 3:0 zvýšily své vedení v této sérii. 

 

 

SK Slavia Praha volejbal - VK Královo Pole Brno 0:3 (-12,-21,-20)
Rozhodčí: Němeček, Večeřa. Čas 67 min. Počet diváků: 100
Stav série: 0:2

Sestavy:
Slavia: Mitáčová, Vlásková, Jonášová, Ďurianová, Kalužíková, Mezerová, Libero: Steinerová - Němcová, Hokešová
Brno: Melichárková, Božková, Kubínová, Útlá, Onderková, Mikysková, Libero: Jášová - Noseková, Svobodníková

Popis utkání:
Zcela odlišný průběh mělo druhé čtvrtfinálové utkání mezi Brnem a Slávií. Brňanky se poučily z prvního drama a nastoupily do utkání soustředěně. Především se zkvalitnil jejich servis, kterým se jim tentokrát podařilo soupeřky zatlačit. Snížil se počet chyb a jen Mikysková dokázala přidat tři body přímo z podání. Úspěšnější byla na brněnské straně i obrana v poli, která snížila produktivitu slávistického útoku na minimum. Prvn set byl hladkou brněnskou záležitostí, ve druhém se Slávistky přeci jen zlepšily, především na příjmu. Proto byla koncovka dramatičtější, vítězství však opět připadlo hostům. Nejhůře pro Brňanky probíhal třetí set. Při podání Hokešové se Slávistky dokonce dostaly do vedení 17:11, pak však znovu zaúřadovala brněnská obrana a průběh se podařilo otočit. Nejvíce získanými body k vítězství přispěly Útlá a Mikysková. Brno tak zvýšilo vedení v sérii na 2:0 a v sobotním domácím utkání může potvrdit postup do semifinále.

Ohlasy po utkání

Ondřej Marek, trenér KP Brno: "Podařilo se nám zlepšit servis, kterým jsme domácí dostali pod tlak. Celý průběh utkání jsme víceméně kontrolovali, vítězství bylo zasloužené."


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT