7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

V domácím prostředí Prostějov nezaváhal

 Dějištěm třetího finálového zápasu byla tentokrát palubovka Prostějova. První set sice ještě naznačoval, že by se Brňankám mohlo podařit zopakovat úspěch z prvního zápasu, pak ale převládla kvalita na straně domácích. Po vítězství 3:1 chybí Prostějovu jediný zápas ke zisku titulu.

 

 

VK Prostějov – KP Brno 3:1 (-23, 17, 20, 19)
Rozhodčí: Pecháček a Došlík. Čas: 100 minut. Diváků: 1700
Stav série: 2:1

Sestavy
Prostějov: Jelínková, Pušněnkovová, Thomasová, Soaresová, Bramborová, Spalová, libero Tomanová - Tomašeková, Töröková. Brno: Svobodníková, Kubínová, Onderková, Útlá, Mikysková, Melichárková, libero Jášová – Kadlcová, Bradáčová, Noseková, Hanusová. ¨

Brňanky vstoupily do utkání povzbuzeny předchozí těsnou výhrou, naopak na domácích byla patrná nervozita. I proto se Brno dostalo do mírného vedení, které se však během setu přelévalo ze strany na stranu. Opět hrály důležitou roli kvalita servisu a chyby na příjmu. Prostějovanky se v prvním setu trápily v útoku a toho dokázaly Královopolanky využívat. I proto si vstoupily do koncovky setu s mírným náskokem. Ztrátu 21:23 dokázala ještě Bramborová díky dobrému podání stáhnout, pak se však Pušněkovová neprosadila přes blok Útlé a bylo rozhodnuto. Do druhého setu však nastoupily domácí jako vyměněné. Pomohlo tomu střídání. Místo nevýrazné Thomasové nastoupila Tomašeková a především v obraně na síti dokázala zabrzdit brněnské útočnice.
Ještě do stavu 10:10 bylo skóre vyrovnané, pak ale začal narůstat domácí náskok. Prostějov především vylepšil svůj útok a brněnská obrana si chvílemi s domácími smečařkami nevěděla rady. Když k tomu přidala obvyklou jistotu v poli Tomanová, nebylo mnoho možností, jak změnit nepříznivý průběh. Hanačky utekly až na 21:14 a s přehledem vyrovnaly stav zápasu. Velice podobně se vyvíjel i zbytek zápasu. Ve třetím setu Prostějov rozhodl sérií bodů ze stavu 9:10 na 17:12, v posledním setu pak Brňanky nechaly své soupeřky odskočit na 15:10 a bylo prakticky rozhodnuto.
Tentokrát se Prostějovanky dokázaly vyrovnat s nepříjemným brněnským servisem a byly mnohem produktivnější v útoku. Naopak Brňanky se chvílemi trápily s prostějovskou obranou i vlastními chybami.

Miroslav Čada, trenér VK Prostějov: „Dnes jsme předvedli povedenější výkon. Prosazovali jsme se na přihrávce i v útoku. Příchod Tomašekové posílil naši obranu na síti a díky tomu jsme ubránili nejlepší hráčky soupeře. Výkonu pomohla i výborná Markéta Tomanová."

Ondřej Marek, trenér KP Brno: „Začali jsme poměrně dobře, v prvním setu se nám podařilo dodržet domluvenou taktiku. To znamená stejně jako v předchozích finálových zápasech jít do dobrého servisu a útočit s maximálním rizikem. Od druhé sady byl Prostějov jednoznačně lepší hlavně na útoku a také na servisu i na přihrávce. My nedokázali ubránit, což rozhodlo celé utkání.“


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT