7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Je dobojováno, titul má Prostějov

 Královopolankám se nepodařilo odvrátit hrozbu ukončení finálové série. Prostějov byl tentokrát jasně lepší a po vítězství 3:0 si pojistil zisk mistrovského titulu.

 

 

Finále volejbalové extraligy žen - 4. zápas

KP Brno - VK Prostějov 0:3 (-17,-17,-18)
Rozhodčí: Pavelek, Antušák. Čas: 59 minut. Diváci: 1300

Stav série: 0:3

Sestavy

Brno: Onderková, Mikysková, Noseková, Svobodníková, Kubínová, Útlá, libero Jášová - Melichárková, Bradáčová, Hanusová
Prostějov: Pušněnková, Tomašeková, Soares. Bramborová, Spalová, Jelínková, libero Tomanová

Od prvního setu dokazovaly prostějovské volejbalistky, že nemají nejmenší zájem finálovou sérii protahovat. Domácí hráčky je tentokrát nedokázaly zatlačit servisem, a tak se po dobrém příjmu hostující útočnice vcelku bez problémů prosazovaly proti brněnské obraně. Naopak domácí útok tentokrát narážel na připravenou obranu hostí, Hanačky se zaměřily na obranu Mikyskové a zastoupit ji dokázala pouze Martina Útlá, což ale celkově nestačilo. První set rozhodla bodová série při podání Soares, kdy Prostějov z 11:10 utekl na 15:10. Ve druhém setu se to samé povedlo při podání Bramborové (z 13:13 na 18:13). A když ve třetím setu Prostějov vstoupil do setu šňůrou bodů znamenajících vedení 7:1, bylo o titulu prakticky rozhodnuto.

Ohlasy po utkání:

Ondřej Marek, trenér KP Brno: "Gratuluji soupeři, který byl dnes jednoznačně lepší. Hanačky odehrály zápas ve výborné pohodě, my jsme je nedokázali zatlačit od servisu. Těžko jsme se prosazovali v útoku, soupeř uhlídal naši nejnebezpečnější hráčku Mikyskovou."
  
Miroslav Čada, trenér KP Brno: "Tento zápas byl úspěšným završením sezóny. Brno bojovalo ze všech sil, ale my jsme byli volejbalově lepší. Dnes jsme domácí přehráli prakticky ve všem. Dařilo se nám v útoku, na domácí straně se prosazovala jen Útlá."

Sandra Onderková, KP Brno: "Předtím byla utkání vyrovnaná, dnes se nám tolik nedařilo. Prostějov si poradil s naším servisem a dobře bránil – na bloku i v poli, těžko jsme se prosazovaly."

foto: Ondra Driml


 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT