7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Úvod sezony ve znamení porážky

Nově vytvořená sestava brněnských volejbalistek zahájila sezonu na půdě pražského Olympu. Více zkušeností a převaha v útoku na straně Pražanek rozhodly o jejich vítězství 3:0.

 

Olymp Praha - Brno 3:0 (23, 17, 23)
Rozhodčí: Činátl, Rychlík. Čas: 69 min. Diváci: 150

Zahajovací sestava brněnského družstva doznala oproti loňské sezoně hned několika změn. Po odchodu zkušených hráček se tak v sestavě objevily nová jména z úspěšného družstva juniorek. Na bloku se představila Svobodníková, na postu univerzálky Rozkydálková, na pozici smečařek se střídaly Straková a Melichárková. K nim se přidaly hráčky tradiční sestavy Kubínová, Onderková, Bradáčová a libero Jášová. V úvodu utkání to vypadalo, že změny v sestavě nebudou mít vliv na herní pohodu družstva. Královopolankám se dařilo využívat chyb Pražanek a získaly příjemný náskok 18:12. Bohužel pak při podání Kalistové Pražanky zabojovaly a podařilo se jim skóre otočit. Hostující hráčky k tomu pomohly několika nepřesnými příjmy a taktéž nedůrazným útokem, několikrát zablokovaným ze strany Pražanek. Po vyrovnání se chvíli obě družstva přetahovala o každý bod, v koncovce se přiklonilo štěstí na stranu domácích hráček. Podobný průběh měl i druhý set. Brňanky vedly ještě 6:3, pak už opět více bodovaly domácí hráčky a konečný stav setu byl poměrně jednoznačný. Mladá sestava hostujícího družstva se však tímto nezlomila. Třetí set byl znovu vyrovnaný, v některých chvílích však spíše díky chybám na obou stranách. Vyrovnaný stav vydržel až do konce, Pražanky měly k dispozici první mečbol, který "proměnila" Svobodníková útokem do autu. Utkání tak skončilo nejrychlejším možným výsledkem.
Olymp vyhrál utkání zaslouženě, jeho hráčky byly důraznější na bloku a v útoku se dokázala prosadit Vanžurová. Brňanky nesehrály špatnou partii, v poli se soupeřkám dokázaly vyrovnat, ale chyběl jim důraz na síti. Bohužel se také nevyvarovaly v některých pasážích chyb na příjmu, které umožnily soupeřkám získávat důležitý náskok. Příštím soupeřem bude nováček ze Štenberku, který by měl být snadnějším soupeřem.


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT