7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Brňanky si poradily na hřišti Šternberka

Ve druhém extraligovém kole čekalo brněnské volejbalistky opět utkání na hřišti soupeřek. Na hřišti extraligového nováčka ze Šternberka si počínaly mnohem lépe a zvítězily 3:1

 

 

 

2. kolo ženské volejbalové extraligy

Sokol Šternberk – VK KP Brno 1:3 (-10, -26, 20, -21)

Rozhodčí: Renčín, Krtička. Čas: 91 minut. Diváků: 250.
Štenberk: Sajdová, Ticháčková, M. Janečková, Piňosová, S. Janečková, Halamíčková, libero Šenková - Bujnošková, Oborná, Halamíčková.
Brno: Straková, Onderková, Rozkydálková, Bradáčová, Svobodníková, Kubínová, libero Jášová - Melichárková, Vitoulová, Širůčková

Zatímco na hřišti Olympu nebyla porážka velkým překvapením, na hřišti nováčka ze Štenberku byly Královopolanky favoritem. A to i přesto, že sestavu domácích tvoří hned několik hráček hostujících z partnerské Olomouce. V úvodním setu se na domácích zřejmě projevila nervozita z extraligové premiéry. Na hřišti si hráčky vůbec nevěděly rady, jejich útočná produktivita byla prachbídná, zatímco Brno bylo lepší ve všech činnostech. Výsledek 25:10 hovořil za vše. Od druhého setu se však vývoj změnil. Zápas byl vyrovnanější, domácím se více dařilo v útoku, zatímco brněnské blokařky už nebyly tolik úspěšné. Do koncovky si domácí družstvo dokonce vypracovalo náskok 22:19, pak ale neproměnilo ani jeden ze tří setbolů a Brňanky se ujaly vedení 2:0. Ani to však domácí hráčky nezlomilo. I ve třetím setu si vypracovaly několikabodový náskok a tentokrát jim vydržel až do konce. Zápas se zlomil ve čtvrtém setu za stavu 17:10 pro Štenberk. Pak přišla na podání Svobodníková a její série otočila skóre na 19:17 pro Brno. Tím bylo rozhodnuto, Štenberk již nedokázal vzdorovat. Brňanky předvedly více klidu v koncovkách, v rozhodujících momentech byly důraznější v útoku. Přesto však bylo utkání velmi vyrovnané a domácí družstvo nedalo svůj skalp lacino.

Ondřej Marek, trenér VK KP Brno: "Zahájili jsme dobře, ale soupeř poté srovnal hru a zatlačil nás servisem, po němž jsme měli problémy na přihrávce a se zakončením. Zápas pro nás získala Svobodníková šňůrou servisů ve čtvrtém setu."


foto: Ondra Driml 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT