7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Venku zataženo, doma bohužel taky

Ale dlužno dodat blýská se na lepší časy.
Uplynulý prodloužený víkend, který byl ve znamení dvojutkání našeho družstva žen, jenom potvrdil prozatimní velmi nevyrovnané výkony, které naše mladé družstvo provází ve všech dosud odehraných extraligových utkáních. Nezáleží na prostředí a ani na soupeři, protože největším soupeřem se zdají být děvčata sama sobě. Přestože prohra je vždy prohra i v ní se dají najít určitá pozitiva. Bojovnost a neústupnost, kterou naše hráčky projevily v utkání s elitním družstvem z Prostějova dává tušit, že případné další výhry na sebe nenechají dlouho čekat.

4. kolo ženské volejbalové extraligy

Sokol Frýdek-Místek – VK KP Brno 3:2 (22, -18, -20, 18, 8)

Rozhodčí: Pavelek, Pecháček. Čas: 102 minut. Diváků: 350.
Sestava: Straková, Onderková, Rozkydálková, Bradáčová, Svobodníková, Kubínová, libero Jášová - Melichárková, Vitoulová, Širůčková

S obrovskoou chutí podpořenou výhrou ve  Šternberku zahájila základní sestava toto utkání a až do stavu 16:10 existovalo pouze jedno družstvo. Bohužel křehká psychika mladých hráček nedokáže zatím zvládat delší úspěšnou sérii soupeře a dochází k propadům, které vedou až k neúspěchu v závěru setu. Přesto soupeřky nedokázaly ve druhém a třetím setu na tento úspěch navázat a naše děvčata převzala iniciativu. Bohužel ani toto povzbuzení nestačilo na zlepšený výkon Frýdku-Místku. Hlavně důrazný servis a pestřejší útočná hra byly hlavními devízami Frýdku-Místku v poměrně snadném zisku 4. setu. Také začátek tie-breaku nás nezastihnul v dobré pohodě a po nedůsledném a nedůrazném výkonu se o osudu celého utkání rozhodlo již po prvních míčích.

5. kolo ženské volejbalové extraligy

VK KP Brno - VK Prostějov 0:3 (-22, -16, -15)

Rozhodčí: Švejda, Krsek. Čas: 63 minut. Diváků: 800.
Sestava: Straková, Onderková, Rozkydálková, Melichárková, Svobodníková, Kubínová, libero Jášová - Bradáčová, Vitoulová, Širůčková

Ačkoliv se jednalo o reprízu  loňského finále, tak nejenom podle soupisek bylo jasné, že se setkala úplně jiná družstva. Přestože byli hosté hendikepovaní náhlou nemocí první nahrávačky Novákové, jejich síla byla znát již od prvního momentu utkání. V tomto případě však kvalita narazila na odhodlání a bojovnost mladého domácího týmu. Žádný míč nebyl ztracený a útoky soupeře narážely na dobře připravené brněnské bloky. Když se k tomu přidalo pár úspěchů na servisu nikdo se nemohl divit vedení domácího týmu 20:16. Bohužel ani tento zápas nevybočil z řady předchozích, kdy se mládí nedokázalo vyrovnat nejenom se zvýšeným tlakem soupeřek, ale také ztrátou pohody po několika neúspěších. Jasný výsledek druheho setu nenaznačuje jeho průběh. Až do poloviny setu se bojovalo o každý míč a srdnatý odpor domácích slavil nejeden úspěch. Kvalitní útok a drobná dopomoc rozhodčích, ale převážily velmi razantně skóre na stranu Prostějova. Ve třetím setu již naše děvčata nenašla v sobě sílu čelit nesporným kvalitám soupeřek a ten dokázal v poklidu dovést utkání do vítězného konce. Avšak povzbuzování a ohlasy početného publika po utkání dává nadějí, že víra o úspěšném naplnění dosvadní dobré práce domácích hráček je vysoká.

Ondřej Marek, trenér: "Podali jsme bojovný výkon, měli jsme skvělý začátek v prvním setu až do stavu 20:16. Bohužel jsme ho nedokázali proměnit v získaný set."

Sandra Onderková, kapitánka: "Hodně se nám povedl první set, kde jsme měli už čtyř bodový náskok, bohužel jsme ho nedotáhli do vítězného konce. Utekly nám začátky dalších setů, navíc soupeř nás tlačil zlepšeným servisem"


PaedDr. Čada, trenér VK Prostějov: "Dařilo se nám v obraně, dělali jsme méně chyb a hlavně rozhodly zkušenosti."

 


foto: Ondra Driml


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT