7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Brno vs. Ostrava 1:1

I když se ve volejbale s remízami nesetkáme, pohárové klání našeho klubu a Mittalu Ostrava remízou skončilo. V úterý naše družstvo žen navštívilo Ostravu a nešetřilo hostitelské juniorské družstvo Ostravanek, když jim ani v jednom setu nepovolilo dostat se přes 20 bodů. A čtvrteční duel na domácí půdě, kdy seniorské družstvo soupeře hostily pro změnu naše juniorky zase skončilo úspěchem zkušenějšího hostujícího týmu.

2. kolo Českého poháru žen

Mittal Ostrava jun. – VK KP Brno   0:3 (-18, -15, -17)

Brno: Straková, Onderková, Rozkydálková, Melichárková, Svobodníková, Kubínová, libero Jášová - Bradáčová, Vitoulová, Širůčková

Shodou okolností juniorské družstvo domácího týmu v sobotu změřilo v rámci Extraligy juniorek svoje síly s našimi juniorkami. Dvojnásobná prohra s našemi mladými nadějemi již předznamenala naděje, které mohly domácí vkládat do pohárového utkání. Utkání, které probíhalo v poklidném duchu poskytlo trenérovi Markovi dát příležitost všem hráčkám sestavy a mladé hráčky soupeře nedokázaly kromě drobného vzepětí v prvním setu, nalézt žádnou zbraň, která by přinesla nesnáze do našich řad. Proto hodinové utkání mělo již od samého začátku jasného vítěze, který si ho dosáhl v tréninkovém tempu.


SG Brno B - Mittal Ostrava   1:3 (-14, -20, 22, -29)

Brno: Vincourová, Marešová, Součková, Vyklická, Toufarová, Bartoňová, libero Valtrová - Teichmannová, Štrychová, Jiroušková

Ambice našeho mladého týmu nebyla malá. Vzhledem ke zkušenostem z Extraligových seniorských utkání, které některé hráčky získávají v dresu juniorských reprezentantek a ani ostatní si v 1.lize žen nevedou špatně, bylo utkání otevřenou záležitostí. Bohužel se na něm podepsal velmi špatný vstup doprvního setu, který pro sebe hostující hráčky získaly velmi snadno v poměru 14:25. Ani přes zlepšený výkon v setu druhém se nevyrovnala děvčata s jeho koncovkou a úspěch opět slavila zkušenost. Tento stav samozřejmě neuspokojoval pana trenéra Nováka, který dokázal hráčky vyburcovat k větší bojovnosti a nasazení a rázem se obraz utkání podstatně změnil. Domácím hráčkám narostla křídla, Ostravské hráčky ukolébány svým náskokem nezachytily tento nástup a ve třetím setu tahaly za kratší konec slámky. Čtvrtý set již byl ve znamení boje o každý centimetr hřiště. Skore se přelévalo z jedné strany na druhou a ani jedno z družstev nechtělo soupeře nechat odskočit. Když už vypadalo, že utkání putuje do tie-breaku, nabídlo malou šanci hostujícím hráčkám kontroverzní rozhodnutí hlavního rozhodčího, čehož zkušenější hosté dokázali bezezbytku využít. Je to určitě škoda, protože při lepším výkonu by víítězství nebylo tak daleko.


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT