7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ani ne za hodinu hotovo

Ve třetím domácím utkání naše děvčata přivítala na své palubovce hosty z Ostrava. Mittal měl vynikající vstup do sezóny, kdy po 3.kole vedl celou extraligovou tabulku. Před dnešním desátým kolem se již obě družstva nalézala v jiné pozici a byly to domácí hráčky, které měly na svých bedrech tíhu titulu favoritek utkání. V listopadu ještě nepoznala hořkost porážky a nechystala se na to ani v tomto utkání.

 

10. kolo ženské volejbalové extraligy

VK KP Brno – TJ Mittal Ostrava 3:0 (16, 13, 15)

Rozhodčí: Gall, Vojtíšek. Čas: 59 minut. Diváků: 300.
Sestava KP: Onderková, Straková, Melichárková, Svobodníková, Kubínová, Rozkydálková,
libero Jášová – střídala: Štorková
Sestava Ostrava: Mayerhoferová, Holišová, Žolnerčíková, Elblová, Holingrová, Baštanová
libero Spáčilová – střídala: Jurčíková, Lindovská

Začátek prvního setu byl ve znamení nedůrazných a nepřesných útoků. Ani jedno družstvo se nedokázalo druhému vzdálit více jak na tři body. Až těsně před druhým technickým tajmem začalo domácímu týmu vycházet podání a o osudu prvního setu bylo tím pádem rozhodnuto. Zvláště servis Páji Rozkydálkové byl pro soupeře přímo noční můrou. Do druhé sady již domácí tým vstoupil mnohem lépe a kvalitní kombinační hrou nedával soupeřkám žádnou šanci na zvrat. Nahrávačka Šárka Kubínová s přehledem dirigovala hru všech útočnic na kterou soupeř nedokázal nalézt žádný recept. Úvodní míče třetího setu ukazovaly na zvýšenou snahu Ostravanek změnit dosavadní ráz hry, ale nedisciplinovaností a nepřesností brzy přenechaly iniciativu domácím hráčkám, které si za necelou hodinu v pohodě dokráčely pro další 2 body. Vítězná série teen-teamu z Králova Pole již čítá pět utkání.

Trenér Ondřej Marek: "Výkon nebyl ideální, představuji si to ještě trošičku jinak, ale bylo pro nás důležité vítězství, protože si myslím, že Ostrava je soupeř, který by měl být v tabulce pod námi. Soupeřkám se dnes téměř v ničem nedařilo a my jsme situace využili a přehráli je."
Kapitánka Sandra Onderková: "Vždy do půlky setu byl stav vyrovnaný, ale potom se nám povedlo zlepšit servis a dotáhnout to do vítězného konce. V jednu chvíli nám dělal problémy soupeřův útok středem, který se nám nedařilo ubránit. Důležité bylo, že jsme si udržely koncovku a zvítězily jsme."

Nejvíce bodující hráčky

VK Královo Pole

 

 

 

 

TJ Mittal Ostrava

Straková

17

10

Baštanová

Onderková

11

6

Holišová

Rozkydálková

10

4

Holingrová


foto: Ondra Driml


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT