7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Sokolky si odvezly Mikulášskou nadílku

Už osmou extraligovou výhru v řadě si v sobotu večer připsaly naše volejbalistky. když přehrály ve 13. kole nejvyšší domácí soutěže Šternberk 3:0. Přestože před utkáním panovala obava z únavy a změny hracích míčů (Extraliga se hraje s míči značky Gala a evropský pohár se značkou Mikasa) nic nezabránilo našemu týmu v prodloužení vítězné listopadové série i do následujícího měsíce.

 

13. kolo ženské volejbalové extraligy

VK KP Brno – Sokol Šternberk   3:0 (17, 20, 11)

Rozhodčí: Záhorcová, Rychlík. Čas: 67 minut. Diváků: 200.
Sestava KP: Onderková, Straková, Melichárková, Svobodníková, Kubínová, Rozkydálková,
libero Jášová – střídala: Štorková, Staňková
Sestava Šternberk: Sajdová, Ticháčková, Oborná, Piňosová, Janečková S., Janečková M.,
libero Šenková – střídala: Halamíčková

Úvod utkání zastihl v lepší pohodě brněnský tým, když zazářila šesti body v řadě především kapitánka Sandra Onderková. Výsledek 25:15 tak byl vyústěním přesnější hry Brna. Ve druhém setu se volejbalistky Šternberka zvedly a v úvodu sady vedly dokonce 8:2. Po brněnském time outu začal domácí tým dotahovat, ale do koncovky setu se i tak šlo za vyrovnaného stavu. Brno ale v závěru prokázalo pevnější nervy a dotáhlo set k vítězství 25:23. V průměrném utkání už Brňanky nedopustily překvapení a třetí sadu kontrolovaly. Ta pro ně nakonec vyzněla 25:20.

Kapitánka Sandra Onderková: "V prvním setu se nám dařilo dobře servírovat, v koncovce se ale soupeř zvedl a do druhého setu nastoupil s dobrým podáním a nám se zhoršil příjem. Potom se ale situace otočila a nám se podařilo dobrým servisem dotáhnout. Dále to bylo jen o chybách. Dneska jsme byly horší na útoku, ale dotáhly jsme to servisem."
Trenér Ondřej Marek: "Začátek byl z naší strany kvalitní, ale potom už jsme hráli více  méně co jsme potřebovali a spadli jsme do průměru. Jsem ale rád, že aspoň ve třetím setu jsem tam na chvíli mohl pustit Ivu Štorkovou, abych vyzkoušel, jak by vypadala hra s ní."
Kapitánka hostí Ticháčková Eliška: "Dneska jsme si určitě nezasloužily vyhrát, protože jsme podaly velice špatný výkon ve všech herních činnostech. Brno nás navíc tlačilo servisem, nám nešla přihrávka a ke všemu jsme udělaly velkou spoustu vlastních chyb."
Asistent trenéra hostí Jan Trávníček: "Dnešní zápas byl zápas mládí, a to jak na straně Brna, tak na straně naší. Je to vždy jen o chybách a dnes, bohužel pro nás, Brno těch chyb udělalo o něco méně. Hráli jsme nervózně a tak trošku nám odešla nahrávačka."

Autor: Marek Těšík


Nejvíce bodující hráčky

VK Královo Pole

 

 

 

 

Sokol Šternberk

Straková

16

18

Janečková S.

Svobodníková

10

7

Oborná

Oderková

8

5

Piňosová



foto: Ondra Driml


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT