7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

1:1 ale pro nás !!!

Kalamita, která se prohnala celou Českou republikou sebou odnesla také vítěznou sérii našeho týmu. V době vstupu druhé poloviny družstva do frýdecké haly už šestice statečných pod vedením asistenta trenéra Radima Vlčka sváděla čtvrt hodiny boj s domácím týmem. Navzdory tomuto kalamitnímu stavu se z postupu do semifinále Českého poháru žen radují naše hráčky a v souboji o finále se utkají s vysokoškolačkami z Olomouce.

 

2.čtvrtfinále Českého poháru žen

Sokol Frýdek-Místek - VK Královo Pole   3:2 (19, -16, 24, -13, 11)

Důvody netradičního vstupu do utkání byly uvedeny již v úvodu, takže se nikdo nedivil, když se v zahajovací sestavě na postu blokařky objevila Iva Štorková, která má jinak na starosti spíše přihravačské a útočné úkoly. Přes úvodní nesnáze naše děvčata srdnatě vtrhla na soupeře a výsledkem bylo vedení 5:0 a 14:10. V tomto momentu se projevila nesourodost našeho týmu a Sokolkám se sérií osmi bodů podařilo zvratit průběh uvodní sady ve svůj prospěch.
Do druhého setu vstupoval náš tým, sice bez přechozího rozcvičení, ale už kompletní a na průběhu to bylo hned znát. S velkou chutí, nastřádanou dlouhou cestou, nedávaly soupeřkám moc prostoru pro jejich hru a pouhých 16 bodů, kterém jim povolily, znamenalo v pohárové matematice již značnou šanci na náš úspěch.
Frýdecká děvčata se, ale nechtěla lacino vzdát svého postupového snu a v dramatické koncovce získala třetí set opět pro sebe. V těchto momentech musel být spokojený každý příznivec kvalitního volejbalu, neboť utkání mělo nadprůměrnou extraligovou úroveň.
Potěšitelné bylo, že se převaha postupně přesouvala na naši stranu a útočný koncert ve čtvrtém setu přinesl výrazné vítězství, které znamenalo takřka jistý postup do semifinále ČP. Bohužel toto vědomí přineslo mírnou nekoncentraci v úvodu tiebreaku a přes další zlepšení se nám už nepodařilo odvrátit první porážku po téměř dvou měsících.
Každá série musí jednou skončit a postup do dalších bojů Českého poháru je dobrou náplastí na smutek z této porážky.

 Autor: Richard Wiesner

Článek k utkání v Brněnském deníku naleznete ZDE .


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT