7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

"Holandské tulipány" se musely hluboko sklonit

Ani největší odvážlivec by si nedovolil tipovat výsledek, který se zrodil ve středeční večer na palubovce nizozemského Sliedrechtu. Domácí družstvo a publikum bylo zaskočeno smrští, která se na ně spustila od prvních míčů a v ničem si nezadala s venkovní chumelenicí, jenž již dva dny sužovala celé Holandsko. Nevěřícně zírali na obrovskou herní pohodu ve které se naše mladé a evropsky "nezkušené" družstvo celé utkání nacházelo. Konečný výsledek velmi přiblížil fantastický postup do osmifinále evropského poháru.


1.utkání 3. kola Challenge Cupu

SLIEDRECHT Sport (NED) - VK KP Brno   0:3 (-11, -16, -16)

Rozhodčí: Reynolds (IRL), Horcholle (FRA). Diváků: 600.
Sestava KP: Onderková, Straková, Melichárková, Svobodníková, Kubínová, Rozkydálková,
libero Jášová – střídala: Vitoulová
Sestava Sliedrecht: Lafeber, Koster, de Waard, Gravesteijn, Gijsbertsen, Berculo,
libero Legerstee – střídala: Hoevenaars E., Hoevenaars S., Domselaar, Muijlwijk

V prvním setu se podařilo soupeřky zaskočit výborným podáním, což velmi brzy vedlo k odskočení na 12:4 a 20:8. Drobné potíže měla naše brana s hrou středových hráček, obzvláště s č.9 Koster. Všechny chyby soupeřek jsme nekompromisně trestali a výsledkem je jasní vítězství v 1.setu.
Domácí tým začal oplácet stejnou mincí a velmi dobrým podáním nutil naše hráčky k chybám. Přestože dokázal soupeř postavit kvalitní obranný val na síti, Vendy Straková spolehlivě (60%) nalézala cestu do jejich pole. A když i Pája Rozkydálková se dokázala zhostit svých útočných povinností na velmi dobrou (57%), posmutnělé publikum mohlo sledovat i ve druhém setu triumf našich děvčat.
Dezorientovaný domácí tým se i ve třetím setu nedokázal vymanit ze svých problému a prvnímu technickemu time za stavu 8:1 předcházely 3 přímé body z našeho podání. Vývoj utkání navodil takové odhodlání našich hrček, kdy soupeři nestačily ani 4 pokusy ke zdolání naší obrany, kde hlavně v poli excelovala Pája a libero Julka. Mírný výpadek pozornosti pomohl soupeřkám zkorigavat již tak krutý výsledek posledního setu. K celkovému vítězství již v té době dirigovala naše družstvo čerstvě devatenáctiletá Jana Vitoulová.
 

Nejvíce bodující hráčky

VK Královo Pole

 

 

 

 

Sliedrecht Sport

Straková

17

8

Koster

Rozkydálková

15

7

Gijsbertsen

Svobodníková

10

7

Domselaar

 



facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT