7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Jedeme dál !!!

Po nadmíru úspěšné "holandské misi" bylo jasné, že k vytouženému postupu chybí pouze malý krůček. Ale ne nadarmo se říká, že ten poslední krok bývá ten nejtěžší. Aktuálně třetí družstvo nizozemské ligy se určitě nespokojilo z výsledkem domácího utkání a přijelo se do Brna pokusit o malý zázrak. Ovšem náš tým již není tím nezkušeným týmeme ze začátku sezóny a tak jako v Nizozemsku od prvních míčů se naše hráčky rázně pustily do svých soupeřek.


2.utkání 3. kola Challenge Cupu

VK KP Brno - SLIEDRECHT Sport (NED)   3:0 (17, 20, 20)

Rozhodčí: Lagierski (POL), Muha (CRO). Diváků: 300.
Sestava KP: Onderková, Straková, Melichárková, Svobodníková, Kubínová, Rozkydálková,
libero Jášová – střídala: Vitoulová, Staňková, Štorková, Širůčková
Sestava Sliedrecht: Lafeber, Koster, de Waard, Gravesteijn, Gijsbertsen, Berculo,
libero Legerstee – střídala: Hoevenaars E., Hoevenaars S., Domselaar, Muijlwijk

Jasný nástup do utkání, který znamenal vedení 5:0 ovlivnil průběh celého zápasu, protože přemotivovaný soupeř se z této rány již nedokázal vzpamatovat. Po výsledku prvního setu 25:17 bylo o  postupujícím jasno. „Měli jsme ze Sliedrechtu obavy. Jsou v nizozemské extralize třetí, takže jsem čekal vyrovnané utkání, ale přehrály jsme je ve všech směrech,“ doplnil Ondra Marek.
Do druhého setu mohl náš kouč prostřídat sestavu. Soupeř dlouho držel náskok a naše hráčky musely dotahovat. Nějakou dobu trvalo než se děvčatům podařilo strávit úspěch v podobě postupu a opět se motivovat do dalšího boje. Proto si všichni vydechli, když se za stavu 24:20 hned prvním mečbolem podařilo druhý set ukončit. „Jsem rád, že holky, co nedostávají pravidelně příležitost, druhý set zvládly a týmu hodně pomohly,“ chválil svěřenkyně hlavní kouč.
Domácí tým ale trpělivě kráčel za ziskem třetí sady. Vyrovnaný průběh posledního dějství zlomil servis Pavly Rozkydálkové, když po nedorozumění na příjmu Nizozemky ztratily lacino dva body. Získané vedení Brno už nepustilo a po hodině a pěti minutách hry zvítězilo 25:20. „Je to pro nás historický úspěch a velká zkušenost,“ zářila Jášová.

V osmifinále koncem ledna narazíme na Galatasaray Istanbul, který vyřadil švýcarský Curych. Náš příští soupeř má v sestavě srbské nebo turecké reprezentantky, takže se máme na co těšit.

Autor: Marek Těšík

článek o tomto utkání v Brněnském deníku naleznete ZDE

 


foto: Ondra Driml

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT