7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Završili jsme vítězný hattrick

Utkání se Slávií zakončilo úspěšný týden, který přinesl uspěšné nakročení do semifinále Českého poháru, postup do 4.kola evropského poháru a sobotní vítězství znamenalo posun na aktuální čtvrtou příčku ženské Extraligy. Žádný úspěch není zadarmo a proto přejme děvčatům, aby další náročný program bez úhony zvládla.

 

17.kolo Extraligy žen

VK KP Brno – SK Slavia Praha   3:0 (21, 15, 23)

Rozhodčí: Dočkal, Gall. Délka utkání: 73min. Diváků: 230.
Sestava KP: Onderková, Straková, Melichárková, Svobodníková, Kubínová, Rozkydálková,
libero Jášová – střídala: Štorková, Širůčková, Staňková a Vitoulová
Sestava Slavia: Hokešová, Bírová, Němcová, Kočiová, Jonášová, Telipská,
libero: Steinerová - střídala: Bonnerová

První set byl poznamenán menší koncentrovaností našeho týmu, který hrál páté utkání v 10-ti dnech. Slávistkám se podařilo vyrovnávat hru i skóre a dokonce se ujaly vedení 21:20. Náš tým neměl v úmyslu dopustit žádné překvapení a třemi bloky zakončily první set. Ve druhém setu se vše odehrávalo podle předpokládaných not a výsledek 25:15 byl jeho spravedlivým vyústěním. Průběh zápasu dával možnost  kouči Ondrovi Markovi dát příležitost i dalším hráčkám z lavečky a soupeř toho využil k vyrovnání hry. Závěr a plný bodový zisk, ale po zásluze patřil našemu mladému týmu.

Kapitánka KP (Sandra Onderková): "V prvním setu jsme darovaly soupeři hodně bodů, protože jsme dělaly hodně chyb, neskládaly jsme míče. Dobrým podáním i obranou na síti jsme prohru odvrátily. Druhý set byl už jednoznačný v náš prospěch a třetí set jsme si už nenechaly utéct."
Asistent trenéra KP (Radim Vlček): "Holky splnily to, co jsme chtěli, vyhrát pokud možno 3:0. Chtěli jsme, aby si zahrály holky, co jindy sedí na lavičce. Těch zápasů je hodně, takže samozřejmě občas poleví koncentrace. Vyhráli jsme ale 3:0, a to se počítá. Chtěl bych pochválit Ivu Štorkovou, která na síti překvapila.
Kapitán (Telipská Lenka): "Začaly jsme docela odvážně. Myslím si, že ze začátku to byl vyrovnaný zápas, Brno dělalo chyby, na který nejsme zvyklý, že dělá, vyhazovalo balóny do autu. Pak nás ale zatlačilo servisem a my jsme nedokázaly přihrát. Brno potom skládalo důležité balóny a prohru jsme již nedokázaly odvrátit."
Trenér (Vojík Jiří): "V koncovkách bohužel všechno naše chyby, standardní chyby. V prvním a ve třetím setu jsme se přehráli sami, ve druhém nás zatlačilo Brno, to jsme nesložili balón, zatlačili nás servisem, takže jsme měli problémy s útokem. V prvním setu za stavu 21:20 jsme vybojovali míč, který jsme nezužitkovali, tím pádem jsme Brno zase trochu postavili na nohy. Až třetí set v koncovce jsme měli dobře rozehraný, dotahovali jsme za stavu 20:24, ale bohužel jsme vybrali aut, který vše ukonči."
 
 

Nejvíce bodující hráčky

VK Královo Pole

 

 

 

 

Slavia Praha

Straková

16

16

Kočiová

Melichárková

10

8

Jonášová

Štorková

8

6

Bonnerová


článek o tomto utkání v Brněnském deníku naleznete ZDE


foto: Ondra Driml


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT