7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Děvčata letos o medaili nepřijdou

První letošní úspěch si náš extraligový tým už vyválčil. Po dvojici semifinálových výher nad Olomoucí se děvčata můžou těšit na finále Českého poháru. Ve čtvrteční odvetě stačilo výběru trenéra Ondry Marka uhrát k postupu jeden set.

 

 

odveta semifinále Českého poháru žen

VK KP Brno - SK UP Olomouc   3:1 (17, 23, -24, 25)

Rozhodčí: Koldinská, Došlík. Diváků: 100.
Sestava KP: Onderková, Straková, Melichárková, Svobodníková, Kubínová, Rozkydálková,
libero Jášová – střídala: Vitoulov, Širůčková, Bradáčová, Staňková

Po hodině a čtyřiceti minutách hry byl ale na světelné tabuli stav 3:1 pro Brno. „Pomohl nám pocit, že nám stačí jeden set a pak pustíme hrát ostatní holky, které tolik nehrávají,“ upozorňovala Vendula Straková na náskok 3:0 získaný už minulý týden na palubovce Hanaček. Ve vítězné odvetě se na hřiště dostaly i hráčky, které častěji kryjí základní sestavě záda. „Holky hlavně potřebovaly získat praxi, protože když člověk delší dobu sedí na lavičce, tak má problém naskočit do rozjetého zápasu. Utkání odehrály dobře,“ zdůrazňovala Vendula pomoc svých spoluhráček.
Do finále poháru se pro náš tým rýsuje obtížný soupeř. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Olymp Praha a Prostějov. Právě suverén domácí volejbalové scény z Prostějova je velkým favoritem i v pohárové soutěži. Už jistý zisk stříbrné medaile ale nesmí naše děvčata uspokojit. „Na Prostějov se nedá nic vymyslet. Nesmí se jim tolik dařit a my musíme předvést výkon, který jsme ještě nepředvedly,“ prozradila Vendula s úsměvem.

 
Autor: Marek Těšík

 

Článek o utkání v Brněnském deníku naleznete ZDE

 

foto: Ondra Driml

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT