7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Turecký deníček - ZÁPAS

Nadešel den D, večer V, hodina H… Dobrá nálada tým neopouští a vstupujeme do volejbalové arény. Předpokládaná velká návštěva se nekoná, na jižní tribuně se pouze vytvořila skupinka Ultra Fans, která dává o sobě patřičně vědět. Zbytek haly tvoří ojedinělé skupinky diváků, z nichž největší podíl mají policisté a ostraha haly. No přiznám se, že když jsem koukal na bezpečnostní opatření, připadal jsem si jako na stadionu anglické Premier league. Osobní prohlídky dokonce i ve vstupu určeném pro VIP. Ale asi vědí co dělají, horkokrevnost tureckých fanoušků je pověstná a určitá rizika jsou s tím jistě spojená.

1. osmifinále Challenge Cupu


Galatasaray Istanbul - VK KP Brno   3:0 (21, 15, 20)

Rozhodčí: Stipančev (CRO) & Kolarevič (BUL), 68 min.
Sestava KP: Onderková, Straková, Melichárková, Svobodníková, Kubínová, Rozkydálková,
libero Jášová – střídala: Širůčková, Štorková

Proběhly předzápasové rituály, tradiční strečink a nezbytné rozehrání. Představení českých hráček probíhá za pískotu domácích ultras. Hráčky vypadají, že jim to nemůže překazit radost a náladu. Podle toho vypadal i vstup do zápasu. Bylo jasně vidět, že Galatasaray neměl k dispozici žádné video ani podrobné informace o naší hře. Holkám se celkem dařilo přijímat těžké servisy a skládat míče na polovinu soupeře. V druhé části setu trenér soupeře dal jasný pokyn směřovat servis na Páju a Meldu. Našim holkám se příliš nedařilo a po sérii několika nezdařených příjmů a hromady jiných nevynucených chyb bylo v podstatě rozhodnuto. Nezdařilo se již zkorigovat nepříznivý stav a set 25:21 skončil ve prospěch soupeře.

Druhý set pokračoval v duchu konce setu prvního, velmi špatný příjem a tím i nemožnost slušně útočit. Pokud byla možnost útoku, tak míče nekompromisně směřovaly z větší části na Stráču. Opět potvrzovala svoji velice slušnou formu a celkem s přehledem se jí dařilo obcházet turecké bloky. Od začátku zápas fungovaly i ulívky, které hráčkám naordinoval náš trenérský mág Ondra Marek po důkladném rozboru videa soupeře. Nic méně soupeř výrazně nechyboval a povolil nám pouze 15 bodů. Na to, jakou měly holky dobrou náladu a během dne na nich bylo vidět odhodlání se soupeřem bojovat, nevím kam se toto odhodlání během večera „V“ vypařilo.

Třetí set se moc nezměnil a pokračoval v nastoleném trendu. Dokonce jsme prohrávali o čtyři body, ale servis vzala do rukou Melda. Během této série jsme stáhli nepříjemný náskok soupeře a technický time byl za stavu 8:7 pro nás. Vypadalo to, že z našich děvčat opadla nervozita a respekt ze soupeře a dařilo se nám i z těžkých pozic bodovat. Útočnou sílu vedla především Stráča podporovaná náhrou Šárky Kubínové. Jednotlivé výměny se poměrně slušně prodlužovaly, výrazně jsme zlepšily pole a chvílemi bylo opravdu na co koukat. Nic z toho nemělo výrazný vliv na celkový výsledek a Galatasaray profesorským výkonem dovedl zápas do vítězného konce bez většího problému. Třetí set jsme se ctí zakončili 25:20.

Galatasaray nás prověřil po všech stránkách. Opět se ukázalo, že se soupeři s velkými jmény máme zřejmě psychický problém. Přitom by jen stačilo si zápas v klidu užít. Stačilo by jen nepodlehnout vnitřním obavám z neúspěchu. Teď už nám nezbývá, než se těšit na odvetu v naší, brněnské hale.

Autor: Ondra Driml

 

Článek o utkání v Brněnském deníku naleznete ZDE

 

foto: Ondra Driml

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT