7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Přerov nás ze třetího místa nesesadil

 Poslední dva body v základní části extraligy v sobotu získaly naše volejbalistky, když na domácí palubovce přejely 3:0 Přerov. Právě tyto důležité dva body zajistily týmu trenéra Ondry Marka třetí místo po základní části soutěže. K dílčímu úspěchu letošní sezony pomohlo našemu družstvu čtvrteční zaváhání Olomouce na hřišti Liberce. Hanačky na severu Čech prohrály 1:3 a třetí příčku tak přepustily právě Brňankám. Čtyřiatřicet bodů nasbíraly po dvaceti zápasech první fáze soutěže vedle našeho týmu ještě hráčky čtvrtého Olympu Praha a právě páté univerzity Olomouc.


22. kolo ženské volejbalové extraligy

VK KP Brno - Přerovský volejbalový klub   3:0 (13, 9, 19)

Rozhodčí: Pavelek, Pecháček. Délka utkání: 55min. Diváků: 200.
Sestava KP: Onderková, Straková, Melichárková, Svobodníková, Kubínová, Rozkydálková,
libero Jášová – střídala: Vitoulová, Bradáčová
Sestava SCM: Dřímalová, Goliášová, Kotounová, Nucová, Mihálová, Mrázková,
libero Kapavíková – střídala: Fiedlerová, Hronová, Tomšíková, Zajícová

Před nadstavbovou částí soutěže, kdy se mezi sebou vždy dvakrát utkají týmy v první a druhé polovině tabulky už bez juniorek Česka, má nejslibnější výchozí pozici pro play off suverénní Prostějov. Hvězdami nadupaný tým ztratil v celém dosavadním průběhu extraligy jen pět setů. Za Prostějovem zaostal o čtyři body na druhém místě Frýdek-Místek. Poskočení na dílčí bronzovou příčku si náš tým vybojoval po týdnu šíleného zápasového tempa. Nejprve se děvčata vypořádala s Ostravou, poté nestačila na Olomouc, musela skousnout třísetový evropský příděl od Istanbulu a teprve potom se mohla soustředit na závěrný duel základní části domácí nejvyšší soutěže s Přerovem. V bitvě s devátým týmem extraligy si naše holky příliš nelámaly hlavu. Od prvního setu bylo vidět, že na palubovce nechtějí strávit víc času, než je nezbytně nutné. V úvodním dějství uhrály Přerovanky třináct bodů a ve druhém setu se z vítězného míče radovaly dokonce jen devětkrát. S chutí hrající Královopolanky v posledním setu lehce povolily, ale pětadvacátý bod si pečlivě pohlídaly. Nadstavbovou část soutěže zahájí náš tým na domácí palubovce s Olympem Praha, ale už v pondělí se musí postavit ve finále Českého poháru obávanému Prostějovu. Proti silným Hanačkám se nemá kapitánka Sandra Onderková a spol. čeho bát. Není co ztratit a na Hané můžeme jen překvapit.

Kapitánka Sandra Onderková: "Celý zápas jsme měly pod kontrolou. Soupeře jsme přehrály dobrým servisem a vynikající obranou na síti i v poli."
Trenér Ondřej Marek: "Soupeř nás překvapil, mysleli jsme si, že to bude těžší utkání. Holky zahrály výborný výkon, takže škoda, že rovnou nezačíná play-off. Určitě pochvala pro celý tým. Byli jsme prostě lepší ve všech směrech a výsledek 3:0 odpovídá dnešnímu výkonu obou týmů."
Kapitánka hostí Hanka Kotounová: "Z naší strany to byl hrozný výkon. Soupeř měl výbornou obranu a dobrý příjem, což nám chybělo. Nedokázaly jsme pořádně zaútočit, dokonce jsme nedokázaly ani přihrát. Jak už jsem řekla, soupeřova výborný obrana nás k ničemu nepustila."
Trenér hostí Sirvoň: "Dnes jsme bohužel hráli bez jakéhokoliv zájmu. Soupeř nás přehrával ve všech situacích. Smutnější ale je, že začínají boje ve spodní části tabulky a nám odešla psychika. Zlomové asi bylo utkání se Slavií, které jsme si nechali nešikovně utéct."

Nejvíce bodující hráčky

VK Královo Pole

 

 

 

 

PVK Přerov

Straková

20

6

Mrázková

Svobodníková

12

5

Mihálová

Melichárková

6

4

Kotounová


Autor: Marek Těšík 

Článek o utkání v Brněnském deníku můžete nalézt ZDE



foto: Ondra Driml

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT