7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Úspěšný vstup do další fáze Extraligy

 Pryč jsou pohárová utkání a s nimi ambice na postup do dalších kol a naštěstí i únava z posledních hektických týdnů. Výhodou je, že se můžeme naplno soustředit do závěrečných extraligových bojů a jít za svým medailovým snem. Jak se nam bude dařit jej naplnit, ukázal sobotní duel s již tradičním soupeřem ptažským Olympem. Trenér Mitáč dokázal vždy sve družstvo na konec sezóny výborně připravit a letošní sezóna jistě nebude vyjimkou. Ovšem náš teen-tým je hladový po úspěchu a jeho základem je potřeba ze svého hradu udělat nedobytnou tvrz. A ani pražský nájezd v tom nic nezměnil.


1. kolo nástavby ženské volejbalové extraligy

VK Krílovo Pole - PVK Olymp Praha   3:0 (17, -19, 23, 19)

Rozhodčí: Rychlík, Činátl. Délka utkání: 94min. Diváků: 180.
Sestava KP: Onderková, Straková, Melichárková, Svobodníková, Kubínová, Rozkydálková,
libero Jášová – střídala: Štorková, Vitoulová, Bradáčová
Sestava SCM: Kalistová, Halbichová, Setínková, Sládková, Vanžurová, Šmídová,
libero Zoulová – střídala: Preslová

Úvodní sada prvního utkání nadstavbové části soutěže mezi domácím týmem a Olympem Praha přinesla na začátku oboustranně nepřesnou hru. Naše děvčata dobře podávala, ale v poli nenavázala na výborný výkon z finále Českého poháru v Prostějově. Olymp ale kupil nevynucené chyby a tak jsme set v klidu dotáhli do stavu 25:17. Ve druhém setu soupeřky zlepšily hru, dobře přihrávaly a dařilo se jim i v útoku, z čehož rezultovala výhra 25:19 a srovnání stavu na 1:1. Třetí sada přinesla nejpohlednější volejbal. Dařilo se nám od prvních výměn drželo dvoubodový náskok a povedlo se Olymp zatlačit servisem. Náš útok táhla především Vendy Straková, ale na druhé straně hřiště se podobně dařilo i Tereze Vanžurové. Koncovku setu ovlivnily dva sporné míče na každé straně. Olymp sice stáhnul náskoknašeho družstva, ale set už se mu uhrát nepodařilo a mohli jsme se radovat z vítězství 25:23. Čtvrtá sada byla také závěrečnou. V pohodě hrající svěřenkyně trenérů Marka a Vlčka si už zápas nenechaly zkomplikovat a zvítězily 25:19 a celkově 3:1.

Kapitánka Sandra Onderková: "Dneska jsme zahrály výborný zápas, soupeře jsme zatlačily podáním a tím jsme eliminovaly středové hráčky a potom v koncovce jsme důležité míče uhrály."
Trenér Ondřej Marek: "Utkání jsme začali poměrně dobře, kdy se nám vydařil první set. Po dobrém výkonu v Prostějově jsme si mysleli, že ten Olymp smázneme 3:0, ve druhém setu jsme polevili, naopak Olymp začal dobře podávat a vedla se mu přihrávka a nekompromisně útočil, naštěstí jsme se pak zvedli vlastní bojovností, chtěli jsme víc vyhrát a od toho druhého setu jsme byli lepším družstvem. Trošku škoda koncovky toho třetího setu, kde bylo pár sporných výroků rozhodčích."
Kapitánka hostí Andrea Sládková: "Tak věděly jsme že to bude hodně těžké, bohužel jsme Brno nezatlačily servisem a to je asi jediná zbraň na ně. Bohužel jsme neubránily ani Strakovou, na kterou jsme se připravovaly hodně dlouho."
Trenér hostí Mitíč: "Jsem velice zklamaný z toho, že jsme prohráli, protože si myslím, že jsme si mohli zasloužit hrát tady 5 setů. Problém vidím v tom, že jsme nedokázali vyhrát ve třetím setu, což ovlivnily dvě situace, první to, že jsme do toho setu nastoupili laxně a druhá, že rozhodčí za stavu 23:23 písknul teče, které si myslím, že nebyly. Ve čtvrtém setu jsme byli slabším týmem, sice jsme dobře servírovali a především jsme nesmečovali dobře."

Nejvíce bodující hráčky

VK Královo Pole

 

 

 

 

Olymp Praha

Straková

21

13

Vanžurová

Svobodníková

15

13

Šmídová

Onderková

13

12

Kallistová


Autor: Marek Těšík 

Článek o utkání v Brněnském deníku můžete nalézt ZDE



foto: Ondra Driml

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT