7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Venku lépe než doma, ale se stejným výsledkem

 Dva nejtěžší úkoly, které nás v tomto období čekaly, sestávaly z venkovního utkání v Praze a domácího utkání s VK Prostějov. Stoupající forma pražského celku, který se každoročně dokáže vždy na závěr sezóny výborně připravit, byla patrná již z jejich posledních výsledků a náročnost utkání se ukázala v konečné skóre, kdy kromě posledního setu o vítězi rozhodoval rozdíl dvou bodů a dokonce v jednom nestačilo na vítězství ani 32 bodů.
Prezentovat hvězdný tým z Prostějova by bylo zbytečné a přes poslední dobré konfrontace s tímto družstvem (viz. finále Českého poháru) se nedal očekávat jistý bodový zisk. A také se žádný zázrak nekonal. Věřme, že si děvčata ten nejlepší výkon proti aktuálně nejlepšímu českému týmu, schovávají na play-off.


dohrávka 3. kola nástavby ženské volejbalové extraligy

VK Královo Pole - VK Prostějov  0:3 (-16, -22, -14)

Rozhodčí: Grabovský, Renčín. Délka utkání: 61min. Diváků: 300.
Sestava KP: Onderková, Straková, Melichárková, Svobodníková, Kubínová, Rozkydálková,
libero Jášová – střídala: Štorková, Staňková, Bradáčová, Širůčková
Sestava Prostějov: Toroková, Glass, Tomašeková, Nnamani, Soares, Ssuschke,
libero Tomanová – střídala: 

Prostějov vlétl do utkání jako uragán a během sedmi výměn rychle vedl 7:0. Naše děvčata se po úvodní sprše v prvním setu už nedokázaly chytit, a i když hru oproti prvním míčům zlepšily, podlehly Hanačkám 16:25.
Do druhé sady tým trenéra Ondry Marka vstoupil už sebevědoměji, ale na suverénní Prostějov to nestačilo. Už první technický time vyzněl za stavu 4:8 lépe pro hostující celek. V dresu Prostějova úřadovala především Kim Glassová a Ogonna Nnamaniová. Odvážněji působící Brňanky držely neustále minimální odstup, ale k definitivnímu srovnání skóre měly hodně daleko. V klidu hrající jistý vítěz extraligové nadstavby z Prostějova zvítězil i podruhé 25:22.
Třetí dějství mělo podobný průběh jako první sada. Brno se těžko dostávalo přes prostějovskou obranu a nechalo svého soupeře odskočit až 5:11. Celé utkání se příliš nedařilo skládat míče naší klíčové hráčce Vendule Strakové, kterou poctivě uhlídal prostějovský blok. Nikdo jiný Vendulu nedokázal plnohodnotně zastoupit a Prostějov náskok už do konce zápasu neprohospodařil. Naopak jej navýšil až na jedenáct bodů. Naše áčko znovu prohrálo, tentokrát 14:25 a nedokázalo tak navázat na výborný výkon z finále Českého poháru, kdy na prostějovské palubovce dotáhlo duel s Hanačkami až do tie brejku.
I přes prohru se náš tým vyhoupl s jedenačtyřiceti body na čtvrtou příčku tabulky, ze které o skóre vystrnadil Olomouc. O našem postavení pro play off ale rozhodnou až následující duely, především už sobotní domácí utkání právě s družstvem olomoucké univerzity.


Nejvíce bodující hráčky

VK Královo Pole

 

 

 

 

VK Prostějov

Straková

9

15

Glass

Onderková

9

15

Nnamani

Svobodníková

7

8

Ssuschke


Článek o utkání v Brněnském deníku můžete nalézt ZDE

autor: Marek Těšík

 


6. kolo nástavby ženské volejbalové extraligy

PVK Olymp Praha - VK Královo Pole   3:1 (23, -28, 34, 22)

Rozhodčí: . Délka utkání: 117min. Diváků: 100.
Sestava KP: Onderková, Straková, Melichárková, Svobodníková, Kubínová, Rozkydálková,
libero Jášová – střídala: Štorková, Staňková, Bradáčová, Vitoulová, Širůčková
Sestava Olymp: Halbichová, Jakubšová, Sládková, Vanžurová, Šmídová, Kallistová,
libero Zoulová – střídala: Setínková, Suchoňová V.

Dramatické utkání, které se muselo všem přítomným líbit, se lámalo ve třetím setu, kdy se naše děvčata dokázala z nepříznivého stavu 9:15 dostat až do dramatické koncovky. V ní bohužel jsme bohužel nebyli tak úspěšní jako ve druhé sadě a po třech nevyužitých setbolech získali set pro sebe naše soupeřky. Vyhraná koncovka povzbudila Pražanky do rozhodujícího čtvrtého setu. V něm se nám již nepodařilo zatlačit Olymp do defenzívy a ten se po následném vítězství posunul na druhou příčku tabulky.

 

Nejvíce bodující hráčky

VK Královo Pole

 

 

 

 

Olymp Praha

Straková

25

24

Vanžurová

Onderková

13

18

Jakubšová

Rozkydálková

12

16

Šmídová


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT