7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Skepse, drama a šťastný konec

 Pohled na tabulku před závěrečným extraligovým play off je pro brněnský volejbal hodně lichotivý. Naše družstvo po osmadvaceti zápasech drží se šestačtyřiceti body druhé místo. Lepší je zatím jen suverénní Prostějov. O výchozí pozici pro vyřazovací boje tak rozhodnou sobotní dohrávky Frýdku s Olympem a Prostějova s Olomoucí. Minimálně třetí místo nám už ale nikdo nevezme!

 

9.kolo nástavby Extraligy žen

VK Královo Pole - Sokol Frýdek-Místek  3:2 (-21, 19, -18, 10, 12)

Rozhodčí: Dočkal & Gall, 96 min. 150 diváků.
Sestava KP: Onderková, Kubínová, Straková, Rozkydálková, Melichárková, Svobodníková,
libero Jášová - střídaly: Štorková, Širůčková, Bradáčová.
Sestava F-M: Kojdová, Janďourková, Frigmanská, Malá, Mazurová, Orlovská,
libero Kanovská - střídaly: Haškovcová, Košická, Cidlíková

Všechno mohlo být ale jinak. Ve čtvrtečním závěrečném duelu nástavbové části jsme přivítali Frýdek – Místek. Před zápasem naše děvčata hýřila dobrou náladou a optimismem. To vše ale Frýdek velmi brzy utnul.
První set mezi konkurenty v boji o druhé a třetí místo v tabulce ovládly jasně hostující volejbalistky, které za stavu 5:5 utekly do trháku, který už nepustily. Nakonec zvítězily v klidu 25:21. Náš maldý tým místy nevěděl kudy kam a viditelně znervózněl. Při posledních timech běžně klidný kouč Ondra Marek musel výrazně zvýšit hlas.
I ve druhém dějství Sokolky táhla za úspěchem především zkušená smečařka Šárka Malá, na kterou naše obrana nemohla najít recept. I tak jsme ale dotáhli druhou sadu do stavu 25:19 a vyrovnali na 1:1.
Ve třetím setu Frýdek - Místek navázal na výborný výkon z úvodu zápasu a blokem vymazal naše snahy o útok. Navíc potíží jsme měli s přihrávku, která se místy totálně rozpadla. Po několika hrubých chybách domácího týmu na příjmu se hostující celek v pohodě ujal vedení 2:1.
Martina Bradáčová. To se synonymum pro výhru ve čtvrté sadě. Naše střídající smečařka si za stavu 6:4 vzala na servis míč a vrátila ho až po šesti získaných bodech v řadě. Frýdek se ze smrště Martiny nevzpamatoval a podlehl 10:25.
Závěrečný tie brejk přinesl nejpohlednější a nejvyrovnanější volejbal. I probuzené publikum hnalo naše hráčky ke trochu šťastnému, ale nesmírně důležitému vítězství 3:2.

Domácí kapitánka Sandra Onderková: "Tento zápas byl pro nás velice důležitý, vítězství nám zaručovalo konečné umístění do třetího místa. Nastoupily jsme ale vlažně, nehrály jsme to, co normálně hrajeme, to co umíme a všechno jsme si kazily samy. Potom ve čtvrtém setu se nám začalo výrazně dařit a v tie-breaku jsme za nepříznivého stavu dokázaly otočit, což bylo rozhodující."
Trenér Ondřej Marek: "Měli jsme problémy s nástupem do utkání. Zápas byl jak na houpačce. Největší problémy jsme měli opět v poli. Myslím ale, že utkání nám vyhrála střídající Martina Bradáčová, která soupeřkám nedala šanci svým tvrdým servisem."
Kapitánka hostí Frigmanská: "Dnešní zápas byl od začátku rozlítaný, protože v každém setu hrálo vždy jen jedno družstvo dobře. Po třetím setu, kdy jsme měly využít nabídky vítězství jsme úplně odešly."
Trenérka hostí Dedková: "Z celého zápasu mě nejvíce mrzí čtvrtý set, naprostý výbuch z naší strany. Máme s tím problémy, které nemůžeme odstranit. A potom v tie-breaku asi největší zklamání od nejzkušenější hráčky Šárky Malé, která to prostě nezvládla."

Nejvíce bodující hráčky

VK Královo Pole

 

 

 

 

Sokol F-M

Straková

30

21

Orlovská

Melichárková

11

12

Kojdová

Onderková

10

11

Malá


Článek o utkání v Brněnském deníku můžete nalézt ZDE

autor: Marek Těšík

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT