7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Přes zaváhání vedeme 1:0

 První čtvrtfinálový duel letošního play off mezi domácím týmem a Mittalem Ostrava přinesl větší drama, než se čekalo. Naše děvčata, které byly favoritkami, projely prvním a druhým setem takřka bez zaváhání a ujaly se vedení 2:0. Diametrálně odlišný obraz hry ale přinesla druhá polovina utkání, kdy se do naší hry vkradla zbytečná nervozita, Ostrava si třetí set uzmula pro sebe a o naší výhře 3:1 rozhodl až dramatický čtvrtý set.

 

 

 

1.utkání čtvrtfinále Extraligy žen

VK Královo Pole - Mittal Ostrava  3:1 (11,12,-20,18)

Rozhodčí: Trumpeš & Dočkal, 81 min. 150 diváků.
Sestava KP: Svobodníková, Kubínová, Rozkydálková, Onderková, Straková, Melichárková
libero: Jášová - střídaly: Bradáčová, Vitoulová, Štorková .
Sestava Ostrava: Mayerhofferová, Elblová, Žolnerčíková, Hermannová, Holingerová, Jurčíková
libero: Spáčilová - střídaly: Rymelová, Holišová, Polášková

Naše děvčata do utkání vletěla jako uragán. V prvním setu řádila v útoku především univerzálka Vendula Straková. Domácí tým dovolil ustrašeně působícím Ostravankám v prvních sadách jen jedenáct a dvanáct bodů. Do třetího dějství ale vstoupily sebevědoměji hostující hráčky. Už první technický time znamenal jejich vedení 8:4. Náskok si Ostrava pohodlně pohlídala a stáhla na 1:2 na sety ze svého pohledu. Čtvrtý set začal podobně. Mittal se ujal rychle vedení a až do koncovky to vypadalo, že se půjde do tie-breaku. V rozhodujících okamžicích utkání na sebe vzala zodpovědnost opět Vendy Straková, kterou si v předešlém setu hlídal ostravský blok. Potřebné body na naši stranu přidala ještě na bloku Sandra Onderková a naše družstvo slavilo vítězství 25:18 a celkově 3:1. Stav série je tak po úvodním čtvrtfinále 1:0.

Domácí kapitánka Sandra Onderková: "Po dvou jednoznačných setech jsme si vlastní nedůsledností zkomplikovali situaci."
Trenér Ondřej Marek: "Po prvních dvou setech jsme polevili v koncentraci a dovolili jsme soupeři se rozehrát. Až koncovka čtvrtého setu byla zase OK."
Kapitánka hostí Elblová: "Měli jsme velice špatný začátek a soupeř byl dnes lepší. Ve třetím setu se nám dařilo a jen škoda že nám nevyšla koncovka čtvrtého. "
Trenér hostí Tůma: "První a druhý set jsme vyhořeli na přihrávce. Po výměně blokařek se zlepšil útok i blok. Podáním se nám zlepšila hra. Pochvala hráček za poslední dva sety."

Nejvíce bodující hráčky

VK Královo Pole

 

 

 

 

Mittal Ostrava

Straková

33

14

Elblová

Onderková

12

10

Holišová

Melichárková

9

7

Holingrová


Článek o utkání v Brněnském deníku můžete nalézt ZDE

autor: Marek Těšík

 

foto: Ondra Driml

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT