7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ostravanky nedaly nic zadamo

 Druhé dějství čtvrtfinálové série volejbalové extraligy žen mezi našim týmem a Mittalem Ostrava přineslo stejný výsledek, jako páteční úvodní zápas. Bohužel ani v tomto utkání jsme se nevyhnuli trápení, ale také výsledek byl stejný 3:1 a série se přesouvá do Ostravy za stavu 2:0.

 

   

2.utkání čtvrtfinále Extraligy žen

VK Královo Pole - Mittal Ostrava  3:1 (20,-21,19,14)

Rozhodčí: Koldinská & Grabovský L., 94 min. 150 diváků.
Sestava KP: Svobodníková, Kubínová, Rozkydálková, Onderková, Straková, Melichárková
libero: Jášová - střídaly: Bradáčová, Vitoulová, Štorková.
Sestava Ostrava: Mayerhofferová, Elblová, Žolnerčíková, Hermannová, Holingerová, Holišová,
libero: Spáčilová - střídaly: Rymelová, Jurčíková, Polášková, Prchalová

První set byl vyrovnaný, ale dařilose nám udržovat bodový odstup. Do vedení 1:0 se náše hráčky dostaly za stavu 25:20 poměrně rychle, když využily několika nevynucených ostravských chyb. Druhá sada se nesla v podobném duchu, ale Ostrava se poučila a nepustila nás do výraznějšího úniku. Na naší straně se tolik nedařilo univerzálce Vendule Strakové, kterou si ostravský blok pohlídal. Mittal dokráčel po povedené koncovce k vítězství 25:21 a srovnal na 1:1. Ještě ve třetím setu se obraz hry příliš neměnil. Oba celky často chybovaly na přihrávce, ale náš tým se s tímto nedostatkem vypořádával lépe. Zvítězil 25:19 a do třetího setu šel uvolněně. Utkání jsme završili zlepšeným výkonem ve čtvrté sadě, kterou jsme zvládli snadno 25:14. Ostrava v závěrečném dějství už nestačila a od prvního technického tajmu ztrácela.

Domácí kapitánka Sandra Onderková: "Výhra se cení, ale náš výkon nebyl stoprocentní. Nedařilo se nám na přihrávce a soupeř nás tak mohl trápit. Ostrava hrála v obou zápasech dobře, takže musíme čekat, že doma bude ještě lepší. Chceme v Ostravě vyhrát hned první zápas, ale musíme se o hodně zlepšit. Je to o nás, nehrajeme to, co umíme."
Trenér Ondřej Marek: "Počítal jsem s tím, že se Ostrava chytne a bude hrát sebevědomě. To se potvrdilo. Ostrava hrála dobře na servisu a my jsme špatně přihrávali. Trápili jsme se na útoku a kromě Strakové se nikdo nedokázal pořádně prosadit. Když není přihráno a nemůžou útočit středové hráčky, tak máme problém. Zbytečně jsme si asi v obou zápasech mysleli, že to bude jednoduché."
Kapitánka hostí Elblová: "Děláme spoustu nevynucených chyb, které nás sráží dolů. V jednom postavení necháme soupeře udělat šňůru pěti bodů a je po nás. Uděláme všechno proto, abychom doma vyhráli, protože to je naše poslední šance."
Trenér hostí Tůma: "Brno hrálo o něco hůř, než včera, ale i tak zaslouženě vyhrálo. Nepodařilo se nám využít toho, že univerzálce Strakové se tolik nedařilo. Srazila nás vlastní přihrávka, kde jsme často chybovali. Zahráli jsme i tak naše maximum, ale doma budeme bojovat. "

Nejvíce bodující hráčky

VK Královo Pole

 

 

 

 

Mittal Ostrava

Straková

29

13

Elblová

Onderková

12

9

Hermannová

Svobodníková

9

8

Žolnerčíková


Článek o utkání v Brněnském deníku můžete nalézt ZDE

autor: Marek Těšík

 

foto: Ondra Driml

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT