7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Postupujeme do semifinále

 Naše děvčata zvládla čtvrtfinálovou sérii play off volejbalové extraligy žen na jedničku. Postup mezi čtyři nejlepší celky domácí nejvyšší soutěže si náš tým zajistil nejrychlejším a nejpřímočařejším způsobem. Brňanky Mittal Ostrava porazily jednoznačně 3:0 na zápasy a v semifinále se potkají s tradičním letošním rivalem z Frýdku-Místku. Semifinálovou sérii rozehrajeme dvojzápasem v domácí hale ve středu a ve čtvrtek proti Sokolkám z Frýdku-Místku. Finálová účast visí na vlásku, ale mírným favoritem bude pravděpodobně zkušenější tým trenérky Alexandry Dedkové.


3.utkání čtvrtfinále Extraligy žen

Mittal Ostrava - VK Královo Pole  0:3 (-18, -18, -14)

Rozhodčí: Došlík & Grabovský Z., 68 min. 200 diváků.
Sestava KP: Širůčková, Kubínová, Bradáčová, Onderková, Straková, Melichárková
libero: Jášová - střídaly: Vitoulová, Štorková.
Sestava Ostrava: Mayerhofferová, Elblová, Žolnerčíková, Hermannová, Holingerová, Holišová,
libero: Spáčilová - střídaly: Jurčíková, Polášková, Prchalová

I když první set začal vyrovnaně a obě družstva se střídala ve vedení až do stavu 16:16, pak se nám podařilo zařadit na vyšší rychlostní stupeň a po sérii pěti bodů si vytvořit dostatečný prostor pro klidné zakončení prvního setu. Po úvodní sadě již utkání získalo poklidný ráz, který byl bohužel přerušen vážným zraněním ostravské blokařky Žolnerčíkové (kolenní vazy). Náš tým v poklidu kontroloval ráz utkání a nenechal soupeřky přiblížit na dramatický bodový rozdíl. Třetí set byl labutí písní domácích hráček, které se nedokázaly vyrovnat se ztrátami v již tak úzkém kádru a po dvou kvalitních výkonech v Brně se v domácím prostředí staly snadnou kořistí.

Kapitánka Sandra Onderková: "Měly jsme výbornou přihrávku a z toho i velmi dobrý útok. A v obraně jsme domácí také přehrály."
Trenér Ondřej Marek: "I když jsme do Ostravy jeli s obavami, dnešní výkon byl nejlepší z celé série a zaslouženě jsme vyhráli."

Trenér Ostravy Tůma: "Měli jsme slabší přihrávku i servis, a když se přihrálo, tak smečařky nepoložily. Soupeř nás dnes přehrál ve všem."

Nejvíce bodující hráčky

VK Královo Pole

 

 

 

 

Mittal Ostrava

Straková

16

9

Holingrová

Onderková

15

8

Holišová

Širůčková

8

7

Hermanová


Článek o utkání v Brněnském deníku můžete nalézt ZDE

autor: Richard Wiesner



foto: Ondra Driml

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT