7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

×

Varování

JFolder: :files: Cesta není ke složce. Cesta: [ROOT]/images/stories/EX_Z_SF_2_0910
×

Oznámení

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

KP Brno + Sokol Frýdek-Místek = tie-break

 Souboje našeho týmu se Sokolem Frýdek-Místek jsou v současné sezóně synonymem pro drmatická a dlouhá utkání, bez ohledu jestli se jedná o Extraligu nebo Český pohár. V dosavadních osmi vzájemných utkáních musel vždy o vítězi rohodnout až zkrácený pátý set a těší nás, že lepší nervy, větší odhodlání a i ten potřebný kousíček štěstí jsme zatím měli vícekrát my. Určitě bychom se nezlobili, kdyby se nám tuto tradici podařilo zlomit v sobotu na půdě našeho semifinálového soupeře. Ale bereme i šesté vítězství 3:2, protože by znamenalo vysněný POSTUP DO FINÁLE !!!
 
DOPLNĚNY FOTOGRAFIE

 

1.utkání semifinále Extraligy žen

VK Královo Pole - Sokol Frýdek-Místek  3:2 (17,-12,19,-19,10)

Rozhodčí: Dočkal & Trumpeš, 99 min. 350 diváků.
Sestava KP: Širůčková, Kubínová, Rozkydálková, Onderková, Straková, Melichárková
libero: Jášová - střídaly: Bradáčová, Vitoulová, Štorková.
Sestava F-M: Kojdová, Janďourková, Frigmanská, Malá, Mazurová, Orlovská,
libero: Kanovská - střídaly: Haškovcová, Šímová, Košická

V solidní volejbalové atmosféře haly ve Vodově ulici se vedení 1:0 po povedené první sadě ujal náš tým. Soupeř byl notně zaskočen dravým nástupem našich děvčat, kterému se nedokázal učinně bránit. Frýdek kontroval ve druhém dějství, kdy se naopak našim hráčkám nedařilo vůbec nic a musely skousnout nakládačku 25:12. Utkání pokračovalo na vlnách i ve třetím setu, kdy oba týmy hrály vyrovnanou partii, ale v koncovce Frýdek odpadl. Navíc se hostům zranila při obraném zákroku Helena Kajdová. Sokolky zvládly ještě jednou srovnat krok, kdy se nenechaly zaskočit našim náskokem v polovině čtvrté sady. Nakonec po výhře 25:19 vyrovnaly na 2:2. Tie-break otevřela úspěšně střídající Pavla Rozkydálková. Hostující tým se do výměny stran držel, ale koncovku jsme jasně ovládli a zvítězili 15:10.

Domácí kapitánka Sandra Onderková: "Když jsme dobře servírovaly, tak jsme dostaly soupeře pod tlak a ubránily jsme ho. Potom ale dostal Frýdek pod tlak nás a v tie-breaku už to bylo jen o chybách, kterých jsme udělaly méně."
Trenér Ondřej Marek: "Měli jsme výborný nástup do utkání, bohužel ve druhém setu nám naprosto odešla přihrávka. Zápas byl jako na houpačce, ale ve třetím setu jsem si za stavu 12:7 říkal, že bychom mohli Frýdek porazit 3:1. V tie-breaku jsme ale byli lepší a zaslouženě jsme vyhráli."
Kapitánka hostí Šímová: "Byl to opět vyrovnaný zápas a opět rozhodl tie-break, kde se to lámalo v polovině. Brno prostě bylo trpělivější a těch chyb udělalo méně."
Trenérka hostí Dedková: "Zápas byl vyrovnaný, dva sety pro nás, dva pro Brno. V tie-breaku rozhodovaly především individuální chyby a velké chyby na přihrávce."

Nejvíce bodující hráčky

VK Královo Pole

 

 

 

 

Sokol Frýdek-Místek

Straková

29

13

Malá

Širůčková

9

13

Košická

Onderková

8

9

Janďourková


Článek o utkání v Brněnském deníku můžete nalézt ZDE


foto: Ondra Driml

2.utkání semifinále Extraligy žen

VK Královo Pole - Sokol Frýdek-Místek  3:2 (-19,17,19,-23,12)

Rozhodčí: Krtička & Renčín, 107 min. 300 diváků.
Sestava KP: Širůčková, Kubínová, Rozkydálková, Onderková, Straková, Melichárková
libero: Jášová - střídaly: Bradáčová, Štorková, Svobodníková.
Sestava F-M: Kojdová, Janďourková, Frigmanská, Malá, Mazurová, Orlovská,
libero: Kanovská - střídaly: Haškovcová, Šímová, Cidlíkov, Košická

Podobně vyrovnanou bitvu jako první semifinále mělo i druhé dějství. První sada zastihla ve velké pohodě hostující celek, který si vybudoval rychle náskok 9:3. Podáním Sokolkám pomohla především Martina Mazurová. Až do koncovky setu to vypadalo, že Frýdek půjde jednoduše do vedení 1:0 na sety, ale naše děvčata se vzchopila a vývoj zdramatizovala. Několika lacinými chybami ale nakonec dovolila Frýdku zvítězit 25:19. Druhý set přinesl naprosto vyrovnanou hru a Frýdku nepomohl ani čtyřbodový náskok, který si v první třetině sady vybudoval. Za stavu 14:12 podávala třikrát v řadě tvrdě Šárka Kubínová a získala pro náš tým dva rychlé body. Náskok jsme už nepustili a po výsledku 25:17 vyrovnali na 1:1. Stejný obrázek viděli diváci v hale ve Vodově ulici i ve třetí sadě, kterou náš tým rozhodl povedenou pasáží po prvním technickém tajmu, kdy si vybudoval náskok 15:9. S lehkými komplikacemi se nám nakonec podařilo zvýšilt za stavu 25:19 na 2:1. Drama pokračovalo i ve čtvrtém dějství, ale Frýdek využíval variabilnějšího útoku. Nakonec se před druhým technickým tajmem opřel o čtyřbodový trhák a vybojoval i přes zlepšený výkon našeho týmu v koncovce výhru 25:23. Utkání tak opět dospělo do tie-breaku, kde projevili vetší hlad po vítězství naše háčky a odvážnější hrou strhly poměrem 15:12 zasloužené vítězství na naši stranu.

Domácí kapitánka Sandra Onderková: "Pokud jsme dobře servírovaly a přijímaly, set jsme vyhrály a naopak. V tie-breaku rozhodovaly opět jen chybičky."
Asistent trenéra Radim Vlček: "Měli jsme problémy s nástupem do utkání. Zápas byl jak na houpačce. Největší problémy jsme měli opět v poli. V pátém setu rozhodovala bojovnost a méně nevynucených chyb, ale mohli jsme zvládnout lépe koncovku čtvrtého setu, kdy jsme třemi chybami darovali set soupeři."
Kapitánka hostí Šímová: "Dnešní zápas byl vyrovnanější než ten včerejší. Bojovalo se o každý míč. Brno má ale výbornou Strakovou a tie-break rozhodly chyby."
Trenérka hostí Dedková: "Podle mě lepší zápas než včera, mnohem vyrovnanější i bojovnější. Nám bohužel odešla univerzálka, zatímco Brnu se Straková rozjela. V tie-breaku rozhodlo opět méně chyb."

Nejvíce bodující hráčky

VK Královo Pole

 

 

 

 

Sokol Frýdek-Místek

Straková

29

14

Kojdová

Svobodníková

15

13

Janďourková

Onderková

10

10

Košická


Článek o utkání v Brněnském deníku můžete nalézt ZDE

autor: Marek Těšík


{gallery}EX_Z_SF_2_0910{/gallery}

foto: Ondra Driml 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT