7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

V kompletní sestavě, ale se stejným výsledkem

 Do druhého finále už naše děvčata naskočila v plné sestavě, ale stejně jako v sobotu náš tým nezvládnul v Prostějově uhrát ani set. Hanačky soustředěným výkonem dokráčely v pohodě k vítězství 3:0. Ve finálové sérii tak úřadující extraligový mistr vede už 2:0 na zápasy a naše hráčky ve středu budou v domácí hale ve Vodově ulici čelit případnému konci sezony.
Aby jsme se pokusili prodloužit tuto sérii, neobejdeme se bez podpory našich brněnských diváků. Přestože se jedná o finále Extraligy, obě utkání se hrála v Prostějově před takřka poloprázdným publikem. Možná už v Prostějově extraligový volejbal tolik netáhne, ale tento problém určitě nemáme v Brně, zvláště když se jedná o velký úspěch našeho teen-teamu.
Přijďte povzbudit naše děvčata a ukažme, že v Brně dokážeme ocenit volejbal nejvyšší úrovně !!!
Věříme, že naše hráčky před zaplněným hledištěm dokází setřást únavu z předchozích bojů a odmění diváky nezpomenutelným výkonem se čtvrtečním pokračováním.

 

2.utkání finále Extraligy žen

VK Prostějov - VK Královo Pole  3:0 (21,15,22)

Rozhodčí: Antušák, Trumpeš, 67 min. 800 diváků.
Sestava KP: Kubínová, Bradáčová, Onderková, Svobodníková, Rozkydálková, Straková
libero: Jášová   - střídaly: Štorková, Staňková
Sestava Prostějov: Töröková, Bramborová, Spalová, Nnamani, Valente, Ssuschke,
libero: Tomanová - střídaly: Kučerová, Soares

Prostějov nastoupil opět bez Kim Glassové, která zdravotně ještě není v pořádku. Americkou smečařku ale na palubovce perfektně zaskočilo duo Ivana Bramborová a Ogonna Nnamaniová. Především pětadvacetiletá slovenská smečařka znamenala pro naši obranu neřešitelnou hádanku a s dvanácti body byla také nejproduktivnější ženou na hřišti.
První set přinesl řadu pokažených servisů a v úvodu sady poměrně vyrovnanou partii, kdy jsme se po podařeném vystoupení Šárky Kubínové na servisu dostali dokonce do vedení 12:11. V koncovce ale naše hráčky dvakrát nezvládly přihrávku a nechaly si Prostějov utéct na 17:21. Za tohoto stavu už bylo o osudu setu prakticky rozhodnutu.
Ve druhém dějství jsme opět častěji chybovali a opět nám dělala problémy levačka Bramborové především z levého kůlu. Slovenská dělostřelkyně bombardovala naši obranu také ze servisu k čemuž se přičetly i další problémy v brněnské hře a Prostějov v naprostém klidu zvítězil 25:15.
I ve třetím setu zůstala v útoku lehce osamocená univerzálka Vendula Straková které zvládla sekundovat pouze Ivča Svobodníková. Přes malou produktivitu našeho útoku to vypadalo slibně, ale prostějovská hra byla přece jen pestřejší, rychlejší a hlavně přesnější. Laciné chyby na příjmu potopily naše vedení o tři body těsně před koncovkou setu a Hanačky zvítězily 25:22. Černou kaňkou na vydařeném výkonu Prostějova bylo smolné zranění kotníku hrdinky duelu Bramborové.
V domácím utkání se ve středu naše děvčata pokusí roli pověstného "Davida" nad "Goliášem" extraligové scény, ale budou k tomu potřebovat najít novou protizbraň a nespokojit se jen s tvrzením, že už samotné finále je nečekaný úspěch.

Trenér KP Ondřej Marek: „Musím říct, že dnes Prostějov předvedl kvalitnější výkon, než v prvním finálovém utkání. Nám se bohužel v žádném ze setů nepodařilo vyvinout servisem takový tlak, abychom dokázali odtáhnout obě středové hráčky od sítě. Ony výborně útočily a my tak vůbec neměli ulehčenou obranu. Skvěle navíc zakončovala také Nnamaniová, jež útočí vysoko nad bloky a to se těžko brání. Pomohly změny v sestavě před třetím setem, jenže v koncovce za příznivého stavu jsme si několikrát nepřihráli, domácí skóre otočili a zaslouženě zvítězili. Projevily se jejich větší zkušenosti, my se ale za svůj výkon vůbec nemusíme stydět. Opět jsme podlehli důstojným způsobem. Teď nás čeká třetí zápas série doma, kde snad přijde holky povzbudit co nejvíc diváků. My si znovu půjdeme střetnutí užít, protože jsme už samotným postupem do finále dosáhli velkého úspěchu a nemáme co ztratit. Budeme riskovat ve všech herních činnostech a uvidíme, co to přinese. Rozhodně zkusíme vyhrát.“
Trenér Prostějova Miroslav Čada: „Oproti předchozímu zápasu jsem viděl jeden podstatný rozdíl – náš útok. Minule jsme se prosazovali méně, zatímco dnes holky na smeči dominovaly. Tradičně výborné byly v této herní činnosti Nnamaniová a Spalová, obě však tentokrát ještě předčila Bramborová. Proto velká škoda, že se v závěru zranila a s výronem v kotníku bude pravděpodobně měsíc mimo hru. Za dnešek každopádně Iva zaslouží pochvalu. Důležité byly také dlouhé bodové série při podání Ssuschkeové, která servírovala jednoznačně nejlépe ze všech aktérek střetnutí. Corina družstvu výrazně pomohla zejména v koncovce třetího setu, kdy jsme to moc potřebovali. Z naší strany tedy panuje spokojenost, jen si musíme nějak poradit se zraněním Bramborové. Jestli nastoupí po delší pauze Glassová? Její záda pořád nejsou úplně v pořádku, naskočila by pouze v krajním případě. Ve středu v Brně si na soupeřky musíme dát zase velký pozor, stále máme v živé paměti pětiseťák z finále Českého poháru. Nehodláme sérii zbytečně prodlužovat.“

Nejvíce bodující hráčky

VK Královo Pole

 

 

 

 

VK Prsotějov

Straková

12

12

Nnamani

Rozkydálková

8

11

Bramborová

Svobodníková

7

10

Ssuschke


Článek o utkání v Brněnském deníku můžete nalézt ZDE

Autor: Marek Těšík

foto: Ondra Driml 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT