7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Máme postup. Stando děkujeme !

 Naše ženské družstvo vybojovalo postup mezi nejlepší čtyři týmy Českého poháru žen. Na domácí palubovce o víkendu porazily pražskou Slavii 3:2, Frýdek-Místek 3:1 a v Mikulově libereckou univerzitu taktéž 3:1.
 
Tato utkání byla také poslední pro Standu Václavíka, který dokázal zacelit mezeru vzniklou neúčastní Ondry Marka na přípravě našeho družstva z důvodu jeho práce pro reprezentační družstve, se kterým je v současné době v Japonsku. S nelehkou pozicí se Standa vyrovnal s bravurou sobě vlastní a jak se všichni přesvědčili může se vracet domů do Liberce s pocitem dobře odvedené práce. DĚKUJEME

Po dvou čtvrtfinálových turnajích máme na kontě jedenáct bodů. Kvůli poměru setů a pokaženému úvodnímu vzájemnému zápasu s Pražankami získala první místo ve skupině a přijatelnějšího soupeře do semifinále právě Slavia.

Naše děvčata se v semifinálovém dvojutkání potkají 19. a 26. ledna s Prostějovem. „Je to sport. Nedá se nic dělat. Prostějov je ohromě silný, ale loni byl podle mě lepší. Porazit se dá každý, což dokázala teď Vídeň, která s Prostějovem vyhrála ve Středoevropské lize," uvedl asistent brněnského kouče Radim Vlček.

Královopolanky v loňské sezoně na Prostějov narazily ve finále poháru, kde padly až po pětisetové bitvě. K loňskému stříbru ovšem v novém volejbalovém roce vede obtížnější cesta. „S postupem jsme spokojení. Jen je velká škoda, že se nám to nepodařilo z prvního místa," smutnil Vlček.

Celková tabulka čtvrtfinále

1. Volleyball club Slavia Praha 6 5 1 17:6 11 b.
2. VK Královo Pole Brno 6 5 1 15:8 11 b.
3. TJ Sokol Frýdek - Místek 6 2 4 11:12   8 b.
4. VK TU Liberec 6 0 6 1:18   6 b.


Kromě nás a obhájkyň titulu se do bojů o medaile zapojí Slavia a Olomouc.

Článek o utkání v Brněnském deníku můžete nalézt ZDE

autor: Marek Těšík


foto: Ondra Driml 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT