7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Žádné drama se nekonalo

Volejbalová veřejnost čekala obrovskou bitvu a urputnou přetahovanou o každý bod. Vždyť do Brna zavítal Frýdek – Místek. Naše loňské vzájemné duely vždy rozuzlil až pátý set. Jenže naše volejbalistky v sobotu večer ve 2. extraligovém kole psaly úplně jiný příběh. Podařilo se nám hostující tým doslova smést z palubovky a za hodinu zvítězit jednoznačně 3:0.

 


2. kolo UNIQA Extraligy žen

VK Krílovo Pole - Sokol Frýdek-Místek   3:0 (14, 11, 24)

Rozhodčí: Grabovský L., Grabovský Z.. Délka utkání: 68min. Diváků: 300.
Sestava KP: Onderková, Svobodníková, Vincourová, Útlá, Širůčková, Straková,
libero Melichárková – střídala: Rozkydálková, Vitoulová
Sestava Frýdek-Místek: Holingrová, Mazurová, Töröková, Kojdová, Janďourková, Kubová,
libero Petrová – střídala: Haškovcová, Jurčíková, Pavelková, Orlovská, Závodná

Ve 2. kole ženské Uniqa extraligy jsme na domácí palubovce přivítali soupeře z Frýdku – Místku. S tímto soupeřem jsme v loňské sezoně hráli sedmkrát a vždy rozhodl až pátý set. Stejný průběh se očekával i tentokrát. Ovšem naše děvčata zasypala hostující družstvo v první sadě solidním servisem a vypracovaly si náskok. Hostující tým naopak špatně přijímal a narážel na náš blok. Po necelých dvaceti minutách náš tým slavil výhru 25:14. Ve druhé sadě si naše hráčky rychle vybudovaly náskok 8:0, ale neudržely koncentraci a Frýdek se dotáhl až na 10:10. Hra hostujících Sokolek se ovšem vzápětí totálně rozpadla a dokázaly do konce setu uhrát už jen tři body. Třetí dějství nabídlo nejpohlednější a nevyrovnanější volejbal, který dospěl až do dramatické koncovky. Za stavu 24:22 jsme podávali na celkovou výhru, Frýdek v pohledných výměnách vzdoroval a podařilo se nám proměnit až třetí mečbol a zvítězit 26:24.

Kapitánka Sandra Onderková: "Dnešní zápas byl pro nás lehčí v tom, že jsme soupeře dobře znaly. Vloni jsme s ním zahrály hodně vyrovnaných zápasů, tak jsme se na něj lépe připravily. Nejlepší naší taktikou byl výborný servis, který se nám dnes podařil a ubránily jsme jejich útok."

Trenér Ondřej Marek: "Tipoval jsem šance padesát na padesát. Věnovali jsme Frýdku čtvrteční i páteční tréninky, což se vyplatilo. Nečekal jsem ani náhodou tak jednoduché dva sety. Dobře jsme podávali, hráčky hrály s nasazením a v poli se dobře vykrývaly. Chyběl nám jen lepší útok, na kterém musíme pracovat."

Kapitánka hostí Orlovská: "Soupeř nás předčil podáním, z kterého jsme nedokázaly rozvinout útok. Koncovka posledního setu již byla o štěstí, kterého jsme měly tentokrát méně."

Trenérka hostí Dedková: "První dva sety nás obrovsky zklamaly. Hráčky hrály nekoncentrovaně, takže nemám za co chválit, naopak tým musím jen pokárat. Byly jsme ve hře jen v posledním setu, kdy ovšem nesmyslně zahrály obě dvě blokařky, čímž se prohrálo. Takový zápas nesmíme opakovat a hráčky si to musí uvědomit."

Nejvíce bodující hráčky

VK Královo Pole

 

 

 

Sokol Frýdek-Místek

Straková

11

7

Kubová

Svobodníková

9

6

Orlovská

Onderková

9

6

Holingrová


Autor: Marek Těšík 

Článek o utkání v Brněnském deníku můžete nalézt ZDE



foto: Ondra Driml


 

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT