7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Na Gorniczu áčko nestačilo

Z úvodního brněnského utkání Poháru CEV se mohl vyklubat hodinový rychlovolejbal. Drtivou prohru ovšem naše děvčata odvrátila, favorizovanou Dabrowu Gorniczu potrápila a sebrala jí jeden set. Výhra 3:1 na kontě polského volejbalového giganta před odvetou nabízí postup do druhého kola evropské soutěže spíše pro Gorniczu.

 


1.utkání 1.kola evropského poháru CEV Cup

VK Krílovo Pole - Tauron MKS Dabrowa Gornicza   1:3 (-17, -18, 26, -16)

Rozhodčí: Wolf (SUI) & Koiv (EST). Délka utkání: 102min. Diváků: 250.
Sestava KP: Rozkydálková, Svobodníková, Vincourová, Útlá, Širůčková, Straková,
libero Melichárková – střídala: Onderková, Vitoulová, Staňková, Valtrová

Náš tým nastoupil ve středu večer k premiérovému duelu v CEV Cupu nervózně. Hráčky kupily hromady chyb a pustily polský tým rychle do vedení 2:0 na sety. Navíc v úvodních sadách posbíraly jen 18 a 17 bodů. „Holky byly vystrašené a nejisté. Podobné chyby nás v extralize často nepotkávají. Takové výpadky jsou daň za naše mládí a nezkušenost,“ komentoval trenér Ondra Marek.

Brněnský debakl ovšem parta kolem Martiny Útlé nedopustila. Ve třetím setu si naše děvčata od prvních výměn budovala náskok, který se vyšplhal až na 17:9 a posléze 18:10. Pomohlo nám i lehké podcenění situace koučem hostujícího družstva Waldemar Kawkou, který z palubovky stáhnul první nahrávačku Lucku Mühlsteinovou a do té doby suverénní univerzálku Izabelu Zebrowskou. „Mladé holky hrají nadšeně. Nemají v takovém utkání co ztratit. Kdybychom takhle hrály v Plus lize, dostaneme v každém utkání 0:3. Trenér nás nepochválí,“ povídala česká reprezentační nahrávačka Mühlsteinová, která hájí dres polského klubu.

Stejně rychle jako jsme náskok získali, tak jsem ho i ztratili. Loňský účastník Ligy mistryň vydřel srovnání stavu na 20:20 a dokonce si vybojoval pět mečbolů. Bojující Brňanky set nevzdaly a po smeči Venduly Strakové ze zóny šest a následném esu Pavly Vincourové jsme slavili za stavu 28:26 zisk třetí sady.

Víc už nám ovšem Gornicza nedovolila. Čtvrtý set za huronského řevu skupiny padesáti polských fanoušků ovládla a zvítězila celkově 3:1. Odveta je na programu příští středu na jihu Polska. K postupu do další fáze Poháru CEV má rozhodně blíže Gornicza. „Chceme i ve druhém utkání hrát odvážně a podat dobrý výkon. Každý těžký zápas znamená přínos, ze kterého hodláme čerpat v extraligovém play off,“ doplnil kouč Marek.

Autor: Marek Těšík 

Článek o utkání v Brněnském deníku můžete nalézt ZDE



foto: Ondra Driml


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT