7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

×

Oznámení

The was a problem converting the source image.
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Gornicza měla navrch. Teď nás čeká Sofia

Fantastický sen o postupu do další fáze letošního ročníku Poháru CEV se našim volejbalistkám rozplynul. Po úvodní brněnské porážce 1:3 skončila stejným výsledkem i středeční odveta na palubovce polského favorita. Dabrowa Gornicza tak postupuje mezi nejlepších šestnáct týmu soutěže, naše děvčata se jako vyřazený tým potkají ve Vyzývacím poháru s družstvem CSKA Sofia. „Gornicza pro nás byla hratelný soupeř a druhý duel se nám povedl. Netajíme se tím, že evropské poháry hrajeme kvůli zkušenostem,“ sdělil po utkání brněnský kouč Ondra Marek.

 

2.utkání 1.kola evropského poháru CEV Cup

Tauron MKS Dabrowa Gornicza - VK Krílovo Pole   3:1 (20, -23, 12, 20)

Rozhodčí: Stojanov (BUL) & Zakharova (RUS). Délka utkání: 108min. Diváků: 800.
Sestava KP: Rozkydálková, Svobodníková, Vincourová, Útlá, Širůčková, Staňková,
libero Melichárková – střídala: Onderková, Vitoulová, Straková, Valtrová

Polky na odvetu nachystaly oranžový pohárový taraflex, na kterém se našim děvčatům v úvodní sadě dařilo. Ivona Svobodníková si za stavu 1:1 vzala míč na servis a pustila ho až po šesti bodech v řadě. Vedli jsme dokonce už 8:3, ale potom se hráčkám jakoby rozklepala kolena a sadu ovládl 25:20 domácí celek. „První set jsme mohli dotáhnout do konce,“ mrzelo Marka.

Druhé dějství přineslo nejvyrovnanější volejbal, ve kterém jsme měli lehce navrch. Táhla nás především Martina Útlá, kterou v procentuální úspěšnosti útoků bohužel nikdo výrazněji nedoplnil. Romaně Staňkové i Vendule Strakové na druhém kůlu stále chybí potřebná produktivita. Dařilo se nám i na přihrávce a po úspěšné koncovce za stavu 25:23 bylo vyrovnáno na 1:1. „První dva sety snesly vysoké měřítko. Martina je zkušená hráčka. Prospělo jí i řecké angažmá a dva měsíce s reprezentací. V obou zápasech naše družstvo táhla,“ doplnil Marek.
Gornicza po výměně stran zabrala a dařilo se jí ve všech herních činnostech. Problémy na přihrávce a následně na nahrávce domácí kouč Kawka vyřešil stažením první nahrávačky a české reprezentantky Lucky Mühlsteinové. „Trápily jsme se na příjmu. Opakujeme stále stejné chyby a nejsme sehrané. Na výhru jsme se nadřely. Navíc Brno odehrálo mnohem lepší utkání, než před týdnem. Díkybohu jsme zápas zvládly,“ oddechla si blokařka polského celku a další česká reprezentantka Ivana Plchotová.
Brňanky padly vysoko 12:25 a ve čtvrtém dějství chtěly vybojovat zkrácenou hru a případný zlatý set. To se ovšem nepodařilo a po hodině a čtyřiceti minutách se za stavu 20:25 v neprospěch Brna radoval domácí Tauron.
Čtvrteční los v Lucemburku nám do 3. kol Vyzývacího poháru přisoudil bulharský tým CSKA Sofia. Začneme v domácím prostředí. Brněnský zápas je na programu ve čtvrtek 6. ledna. O termínu venkovního utkání zatím jednáme. CEV má oficiální hrací termín ve středu ve středu 12. ledna. Bulharsky přešly ve 2. kole Vyzývacího poháru přes kyperský AEL Limassol po výsledcích 3:2 venku a 3:0 doma.


Autor: Marek Těšík 

Článek o utkání v Brněnském deníku můžete nalézt ZDE


{gallery}CEV_1_venku_1011{/gallery}


foto: Ondra Driml



facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT