7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Do nového roku na první pozici

Po nepovedeném utkání v Přerově mohla poměrně slušně zaplněná hala na Vodové ul. sledovat předvánoční nadílku, kterou naše děvčata dala pod stromeček svým severomoravským soupeřkám. Pozorný výkon doplněný kvalitní servis zamezil jakékoliv snaze soupeřek na úspěch v tomto utkání. Po středečním vítězství se naše družstvo opět usadilo na pozici lídra české Extraligy na které bude nejméně přes Nový rok.


6. kolo UNIQA Extraligy žen

VK Královo Pole - TJ Mittal Ostrava   3:0 (15, 17, 17)

Rozhodčí: Dziacký, Kovář. Délka utkání: 64min. Diváků: 315.
Sestava KP: Rozkydálková, Svobodníková, Vincourová, Útlá, Širůčková, Staňková,
libero Melichárková – střídala: Onderková, Valtrová
Sestava Mittal Ostrava: Hermannová, Holišová, Langová, Lindovská, Elblová, Pinková,
libero Spáčilová – střídala: Polášková, Mayhoferová, Zedníková

Brněnské hráčky v první sadě rychle vedly 5:0, přičemž si soupeře držely od těla kvalitním blokem. První technický time out zastihl domácí tým ve vedení 8:3. Ani pauza Ostravě nepomohla a Brno v klidu kráčelo bod za bodem za ziskem první sady. Brňanky nakonec v pohodě zvítězily 25:15.

Svěřenkyním kouče Ondřeje Marka se již tradičně dařilo na servisu, který vycházel zejména Ivoně Svobodníkové. Úvod druhého setu přinesl vyrovnaný průběh. Obě družstva pravidelně ztrátovala a Brno výrazněji uteklo až za stavu 12:9. K rozhodujícímu úniku chtěla zavelet brněnská Martina Útlá, s jejímž servisem si velezkušená Romana Elblová ani Kamila Spáčilová na druhé straně sítě nadvakrát neporadily. Následně si ovšem Útlá vybrala slabší chvilku na příjmu a Ostrava stáhla na 14:15. Koncovku sady si domácí hráčky pohlídaly a zvítězily 25:17.

Podobný obrázek hry nabídlo i závěrečné dějství. Ostrava se držela do poloviny setu, jenže potom tým Jiřího Kozla nereagoval na brněnské útočné akce, kdy se blýskla zejména Pavla Rozkydálková. Královo Pole zvítězilo 25:17 a v tabulce se s jedenácti body dotáhlo na Přerov.

Kapitánka Sandra Onderková: "Splnily jsme to, co jsme si řekli před zápasem. Dobře jsme servírovaly a poté jsme soupeře dobře ubránily na síti i v poli. Dnes jsme byly jednoznačně lepším družstvem na palubovce."

Asistent trenér Ondřej Marek: "Tipoval jsem šance padesát na padesát. Věnovali jsme Frýdku čtvrteční i páteční tréninky, což se vyplatilo. Nečekal jsem ani náhodou tak jednoduché dva sety. Dobře jsme podávali, hráčky hrály s nasazením a v poli se dobře vykrývaly. Chyběl nám jen lepší útok, na kterém musíme pracovat."

Kapitánka hostí Elblová: "Soupeřky byly jednoznačně lepší ve všech herních činnostech. Skvěle nás zablokovaly a rozdrtily nás servisem."

Trenér hostí Kozel: "Hořeli jsme na příjmu a kazili první podání. Brno mělo výrazně lepší příjem, který jsme mi nepřitáhli. Bez toho nemůžeme hrát. Domácí tým hrál v podstatě bez chyb a pomohl si slušným blokem."

Nejvíce bodující hráčky

VK Královo Pole

 

 

 

Mittal Ostrava

Útlá

17

8

Elblová

Širůčková

11

7

Lindovská

Rozkydálková

8

4

Pinková


Autor: Marek Těšík 

Článek o utkání v Brněnském deníku můžete nalézt ZDE

 

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT