7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Sofii jsme nedali šanci + fotografie

Servis a výborná obrana. Hlavně těmito herními činnostmi si naše volejbalistky pomohly v úvodním duelu 3. kola Vyzývacího poháru proti bulharské Sofii. Brňanky za sedmdesát minut lehce zvítězily 3:0 na sety a do úterní odvety pojednou sebevědomě pro postup mezi šestnáct nejlepší týmů evropské soutěže.

 


1.utkání 3.kola evropského poháru Challenge Cup Cup

VK Krílovo Pole - CSKA Sofia   3:0 (19, 16, 13)

Rozhodčí: Armeanu (ROU) & Makshano (RUS). Délka utkání: 69min. Diváků: 300.
Sestava KP: Rozkydálková, Svobodníková, Vincourová, Útlá, Širůčková, Straková,
libero Melichárková – střídala: Onderková, Vitoulová

 

CSKA Sofia na naši hru nereagovala především na přihrávce. Bulharkám se nedařilo ani skládat míče z vypracovaných příležitostí. Nám naopak ve čtvrtek večer na domácí palubovce solidně pracovala defenziva.

Přes mírné komplikace v úvodu prvního setu naše děvčata jasně zvítězila 25:16 a ovládla i druhou sadu v poměru 25:19. Právě druhé dějství přineslo největší drama. Prvně si při obraném zákroku za stavu 14:10 pro Brno nepříjemně podvrtla kotník Gabriela Tsvetanovová a s bolestivou grimasou opustila palubovku a následně se Sofia hodlala o osud na první pohled rozhodnuté sady ještě poprat. Vedli jsme 22:15, přes to Bulharky získaly ještě čtyři míče a sada skončila až po výsledku 25:19.

Závěrečný set naše volejbalistky vyhrály snadno 25:13 a slavily vítězství 3:0. Před duelem trenér Ondra Marek se svým týmem komplikovaně sbíral informace o soupeři. Kvůli neaktualizovanému webu Sofie a nulové šanci získat potřebná videa Jihomoravanky nevěděly, co mají čekat. Přesto si se Sofií suverénně poradily. Odveta třetího kola Vyzývacího poháru je na programu v úterý 11. ledna ve čtyři hodiny odpoledne středoevropského času v Sofii.

Ondřej Marek (trenér VK KP Brno) „Když jsem Sofii viděl v rozcvičení, čekal jsem od soupeře lepší volejbal. Hráčky smečovaly míče z velké výšky, ale do utkání nic z toho nepřenesly. Holky byly lepší v obraně a soupeř složil málo útoků. Odbránily nebezpečné hráčky a nedaly Sofii šanci. Doufám, že odvetu zvládneme i přes divokou bulharskou atmosféru.“

Olga Krastevová (přihrávající smečařka CSKA Sofia) „V prvním setu nám váznul příjem. Od druhého setu jsme příjem zlepšily, ale nemohly jsme pořádně útočit a špatně jsme bránily. Brno bylo mnohem lepší tým. Musíme se na odvetu lépe připravit a hrát odvážněji.“

 

Autor: Marek Těšík 

Článek o utkání v Brněnském deníku můžete nalézt ZDE



foto: Ondra Driml
 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT