7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Máme OSMIFINÁLE!!! Znovu po roce

Ani mlha nad letištěm v Sofii, komplikované cestování ze 150 kilometrů vzdáleného Plovdivu, nestíhání prvního tréninku, nemoc nahrávačky Pavly Vincourové ani nepříjemně divoké publikum. Jednoduše žádný problém odvetného utkání 3. kola Vyzývacího poháru proti týmu CSKA Sofia našim volejbalistkám nezkazil postupovou radost. Brněnská děvčata v Bulharsku po velkém dramatu vyhrála 3:2 a po domácím vítězství 3:0 si znovu po roce zahrají osmifinále třetí nejvýznamnější evropské soutěže.


odvetné utkání 3.kola evropského poháru Challenge Cup Cup

CSKA Sofia - VK Královo Pole   2:3 (19, -22, 14, 23, -12)

Rozhodčí: Senyurt (TUR) & Vuduris (GRE). Délka utkání: 126min. Diváků: 350.
Sestava KP: Rozkydálková, Svobodníková, Vitoulová, Útlá, Širůčková, Straková,
libero Melichárková – střídala: Onderková, Valtrová

Bulharky do odvetného duelu připravily bojovný výkon. Naše hráčky si navíc v prvním setu nepomohly servisem. Za vyrovnaného stavu 1:1 naše děvčata rozjela útočné manévry a třetí set v pohodě ovládla 25:14. Vše naznačoval, že ve čtvrtém setu v poklidu zvítězí. Jenže Sofia zlobila a vyrovnala na 2:2. Hrozbu zlatého setu nakonec naše volejbalistky odvrátily perfektně zahraným tie-breakem. Zkrácená hra měla jedinou kaňku, a to mečbol proměněný až na třetí pokus.

Po dramatické výhře 3:2 nás v osmifinále čeká belgické Charleroi, nebo běloruský Minsk. O pohárovém soupeři rozhodne až středeční odvetné utkání, přičemž po úvodní výhře 3:0 v Bělorusku má k postupu blíže Charleroi.
 
Trenér Ondřej Marek „Holky zápas i přes velké problémy naštěstí vydřely, za což jim patří obrovský dík a poklona. Bravurně odehrály hlavně tie-break.“

Blokařka Ivona Svobodníková „Zahrály jsme si šílený zápas v divoké atmosféře. Diváci pískali, zvuk se všude odrážel a málem zaléhaly uši. Rozhodující výměny v tie-breaku jsem navíc sledovala z lavičky, což bylo o nervy. Málem jsem se zakousla do židle.“

 

Autor: Marek Těšík 

Článek o utkání v Brněnském deníku můžete nalézt ZDE


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT