7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Šternberk si po bojovném výkonu odváží první set

V poněkud netradiční čas nastoupilo naše seniorské družstvo proti poslednímu týmu tabulky Sokolu Šternberk. Vzhledem k náročnému zápasovému programu minulých i budoucích dní je snahou trenéra Marka rozložit tuto zátěž na celé družstvo. I tato skutečnost se tudíž mohla podepsat, společně s bojovným výkonem soupeřek, na skutečnosti, že si šternberské sokolky odvážejí jako první extraligové družstvo tohoto ročníku z Brna jeden uhraný set.

 

8. kolo UNIQA Extraligy žen

VK Královo Pole - Sokol Šternberk   3:1 (19,-18,16,14)

Rozhodčí: Trumpeš, Hudík. Délka utkání: 74min. Diváků: 150.
Sestava KP: Onderková, Svobodníková, Vitoulová, Útlá, Širůčková, Straková,
libero Melichárková – střídala: Rozkydálková, Valtrová, Vincourová, Valtrová
Sestava Šternberk: Šenková, Holásková, Honková, Dedíková, Piňosová, Dřímalová
libero Hronová – střídala: Hrabalová Oborná, Klhůfková

Jako aktuální lídr Uniqa extraligy se v duelu 8. kola jsme se s posledním Šternberkem na výhru 3:1 dost natrápili. Hned od prvního setu hostující Sokolky přitlačily naše družstvo na servisu a odtáhly tak naše útoky od sítě. Naše hráčky poměrně špatně přihrávaly, na což často doplácela nahrávačka Jana Vitoulová, která v základní sestavě naskočila za Pavlu Vincourovou. I přes trápení na příjmu jsme zvítězili 25:21.

Naopak ve druhé sadě Šternberk od prvních míčů naznačoval, že stav utkání vyrovná. V poli zářila především na liberu hrající Hronová. Do koncovky si hostující družstvo vytvořilo náskok 20:14 a v klidu zvítězilo 25:18.

Třetí a čtvrtá sada se už odehrávala podle očekávaného scénáře. Náš tým dovolil Šternberku jen 16 a 14 bodů, přičemž se kvalitním výkonem prezentovala univerzálka Vendula Straková, která se prosazovala zejména ze zóny dva. Naše družstvo díky výhře v tabulce poskočilo na 15 bodů. Šternberk zůstal s devíti body poslední.

Kapitánka Sandra Onderková: „První dva sety jsme nehrály koncentrovaně, nedodržovaly jsme to, co nám bylo řečeno od trenéra. Po druhým setu jsme ale konečně začaly hrát svou hru. Dobře jsme bránily, přihrávaly a soupeře jsme dostaly pod tlak.“

Trenér Ondřej Marek: „Zaskočilo nás rozestavení střídaček v hale, na které hráčky nejsou zvyklé. Chtěl jsem dát příležitost více hráčkám, abych rozložil síly. Holky jsou už z náročného programu docela unavené, tak abych pošetřil jejich energii na Český pohár s Prostějovem. Nedařilo se nám na přihrávce, Šternberk solil naplno servis, což mu vycházelo. Nahrávačky tak dnes měly horší úlohu, protože měly hůř přihráno. Snad jsme si dnes vybrali horší výkon, který už nezopakujeme. Takové zápasy se ovšem stávají.“

Kapitánka hostí Šenková: „Byl to pěkný zápas. Konečně jsme se trochu chytly a dařilo se nám to, co jsme se naučily. Jsme rády, že na nás Brno postavilo celou sestavu, což určitě nechtělo. Snad budeme alespoň tímto způsobem dál pokračovat."

Trenér hostí Juřík: „Holky hrály dobře jen tehdy, když jim to Brno dovolilo. Zápas ovlivnilo vystřídání brněnské nahrávačky, protože příchozí Vincourová byla skvělá. Shodila nás rychlou nahrávkou a Brno dobře útočilo. Navíc soupeř zlepšil obranu v poli. To byl hlavní důvod naší prohry. Brno má mnohem silnější kádr.“

Nejvíce bodující hráčky

VK Královo Pole

 

 

 

Sokol Šternberk

Straková

18

14

Dedíková

Útlá

17

11

Honková

Rozkydálková

11

9

Holásková


Autor: Marek Těšík 

Článek o utkání v Brněnském deníku můžete nalézt ZDE



foto: Ondra Driml


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT