7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

První pokus nevyšel

Úvodní semifinále Českého poháru mezi naším seniorským áčkem a superfavoritem z Prostějova dopadlo pro naše děvčata hůř, než předpokládala. Prostějov ve středu večer na vlastní palubovce zvítězil jednoznačně 3:0 a prakticky si tak zajistil už před brněnskou odvetou hranou příští středu postup do finále. Hanačky nastoupily oproti posledním zápasům v Lize mistryň v mírně obměněné sestavě. Na nahrávce se představila exbrněnská Šárka Kubínová místo Soni Novákové a na smeči vystřídala Ivča Bramborová Slovinku Tinu Lipicerovou – Samcovou.


1.utkání semifinále Českého poháru

VK Prostějov - VK Královo Pole   3:0 (18, 21, 13)

V úvodním setu zajistila vedení domácímu týmu servisem a útokem právě Bramborová, přesto naše hráčky dokázaly držet krok až do stavu 13:12 pro Prostějov. Potom už kvůli našim nepřesnostem Hanačky sadu v pohodě dotáhly do stavu 25:18. Druhá sada měla podobný scénář. Zářila Bramborová a náš tým vzdoroval spíše sporadicky a zejména servisem Ivči Svobodníkové. Prostějov vedl dokonce 19:13, ale potom náš tým favorita nachytal na přihrávce a vybojoval stav 22:21. Po prostějovském time outu přišla rychlá koncovka a Hanačky zvítězily 25:21.
Ve třetím dějství Brňanky vzdorovaly jen v úvodu, po kterém naprosto odpadly a utrpěly debakl 13:25. Po hladké prostějovské výhře tak domácí suverén za týden pojede do Brna spíše jen potvrdit postup a s obhajobou loňského stříbra to pro naše děvčata nevypadá nejlépe.
Ve druhé semifinálové dvojici zazářila Olomouc, která v Praze porazila Slavii taktéž 3:0 a k finále má stejně jako Prostějov velice blízko.

 

Autor: Marek Těšík 

Článek o utkání v Brněnském deníku můžete nalézt ZDE


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT