7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Stříbro letos neobhájíme + Fotografie

DR087847.jpg
I druhé semifinálové utkání Českého poháru mezi naším volejbalovým áčkem a VK Modřanskou Prostějov skončilo výhrou Hanaček 3:0. Po dvou totožných porážkách naše děvčata v poháru končí a získávají pomyslný bronz. Do finále postoupil obhájce titulu i extraligového prvenství z Prostějova.

 

 

odveta semifinále Českého poháru

VK Královo Pole - VK Prostějov  0:3 (-18, -20, -14)

Rozhodčí: Dziacký & Trumpeš, Diváků: 400, Délka utkání: 62 min.

Sestava KP: Onderková, Straková, Vincourová, Rozkydálková, Útlá, Svobodníková,
libero Valtrová – Melichárková, Jiroušková, Staňková, Širůčková

Sestava Prostějova: Kubínová, Tomašeková, Soaresová, Lipicerová, Hrončeková, Bramborová, libero Chlumská – Košická 
 
Středeční utkání nabídlo podobný obrázek, jaký viděli volejbaloví fanoušci minulý týden na Hané. Hostující Modřanky si od prvních výměn hlídaly náskok a zkušeně utkání kočírovaly za brzkým vítězstvím. Jediné problémy Prostějova nastaly opakovaně při servisu brněnské Pavly Rozkydálkové a Sandry Onderkové. Jen tehdy si favorizovaný celek počínal rozpačitě na přihrávce a nechal Brno, aby se bodově dotáhlo.

V klíčových okamžicích ale zabrala na smeči kapitánka nejlepšího českého týmu posledních let Solange Soaresová a především levoruká snajperka Ivana Bramborová. Pětadvacetiletá slovenská smečařka zářila na servisu i v útoku, kdy sama dokázala brněnskou defenzivu demontovat na součástky. Především skákaný servis Bramborové znamenal pro naše mladé družstvo neřešitelný problém. Postupně si na prostějovských projektilech vylámaly zuby všechny naše přijímající hráčky i zkušená Martina Útlá. Bramborová ukázala, že moderní volejbal se bez občasného razantního servisu hrát nedá, což v současnosti neplatí už jen o mužských zápasech.

Náš trenér Ondřej Marek prostřídal na palubovce téměř všechny hráčky a na libero od první minuty pustil místo Šárky Melichárkové Báru Valtrovou. Brněnská děvčata věděla, že postup do finále přes suverénního protivníka znamená nesplnitelný sen, přesto podala bojovný výkon plný nasazení a odhodlání. Bohužel pro Brno nám stále chybí zkušenosti v koncovce, propracovanější souhra smečařek s nahrávačkou Pavlou Vincourovou a větší množství složených míčů.

V barvách Prostějova si takřka domáckou atmosféru užívala i trojice Šárka Kubínová, Markéta Chlumská a Soňa Nováková, které ještě nedávno hrály právě v Brně.

Nezbývá než pogratulovat Prostějovu k pohárovému finále, soustředit se na utkání Vyzývacího poháru, na další důležité extraligové bitvy, ve kterých musíme vydřít postup do play off z prvního místa a apelovat na sportovní veřejnost, aby konečně začala fandit i míčovým sportům a nenechala dost možná tucet nejtalentovanějších volejbalistek v republice hrát proti jednomu z deseti nejlepších volejbalových týmů Evropy s hromadou slavných jmen na soupisce před poloprázdnými tribunami

 

Autor: Marek Těšík 

Článek o utkání v Brněnském deníku můžete nalézt ZDE



foto: Ondra Driml
 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT