7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Škoda. Charleroi mělo navrch

Ambiciózní plán nám nevyšel. V úvodním osmifinále Vyzývacího poháru jsme chtěli belgické Dauphines Charleroi zaskočit prostornou halou a jistou hrou. Bohužel naše děvčata na průběžně čtvrtý tým belgické ligy nestačila a po necelých dvou hodinách prohrála 1:3.

 

 

 

1.utkání osmifinále evropského poháru Challenge Cup Cup

VK Krílovo Pole - Dauphines Charleroi   1:3 (-25, -13, 22, -22)

Rozhodčí: Sgro (SMR) & Omari (ALB). Délka utkání: 116min. Diváků: 420.
Sestava KP: Rozkydálková, Svobodníková, Vincourová, Útlá, Onderková, Straková,
libero Melichárková – střídala: Širůčková, Vitoulová, Jiroušková, Valtrová


Nejdůležitější okamžik nastal hned v prvním setu, kdy naše áčko mělo možnost dvou setbolů, ale ani jednou připravenou pozici nevyužilo. Charleroi se vzchopilo a zvítězilo v napínavém setu 27:25.

Do druhého dějství nastoupily naše hráčky s hlavou sklopenou a s opařeným výrazem. Chaotickým výkonem získaly jen 13 bodů a zajistily Belgičankám do zbytku utkání klid. O ten chtěly zkušeného soupeře připravit ve třetím setu, kdy zlepšeným výkonem dokázaly navázat na svůj kvalitní volejbal z úvodu zápasu. Brňanky vybojovaly naději na zvrat po výhře 25:22.
 
Závěrečná sada byla dlouho vyrovnaná, ovšem už před druhým technickým oddechovým časem měly herně navrch hostující volejbalistky. V jejich dresu zářila zejména Ksenija Ivanovičová, se kterou jsme si v obraně nevěděly rady. Na druhé straně palubovky podala velice povedený výkon Vendula Straková, na jejíž útoky ze zóny 2 a 4 na oplátku těžko hledala recept belgická obrana.
 
Smečařky se ovšem dost často nescházely s nahrávkou Pavly Vincourové, servis až zbytečně často mířil na bezchybně přijímající libero Boscoscurovou a zkušené hráčky v bílém dokázaly využít několika chyb na našem bloku. Resumé těchto nepřesností na sebe nenechalo dlouho čekat a v pohledném utkání nakonec slavili belgičtí Dauphines. Pokud v odvetě příští úterý zvítězíme jakýmkoliv výsledkem, rozhodne o postupu do čtvrtfinále Vyzývacího poháru zlatý set. Výhodu domácí palubovky ovšem má Charleroi.
 
Dauphines Charleroi - Vélibor Ivanovič (trenér) „Nejdůležitější moment zápasu byla koncovka prvního setu. V koncovce jsme se lépe koncentrovali a měli štěstí. Soupeře naopak první prohraný set rozhodil a poznamenal druhý set. Jsem s výsledkem spokojený, protože v Brně bylo obtížné vyhrát. Volejbal je o maličkostech. Když vyhrajte na venkovním hřišti, očekáváte výhru i doma. Jenže nechci nic zakřiknout. Čeká nás i druhý obtížný zápas.“
 
VK Královo Pole - Ondřej Marek (trenér): „Sportovně uznávám, že soupeř byl lepší. Charleroi vycházela přihrávka a servis. Nedokázali jsme správně načasovat blok. Do odvety musíme zlepšit obranu a servírovat na hranici rizika. Máme proti sobě zkušeného soupeře, který takřka nechybuje.“

 

Autor: Marek Těšík 

Článek o utkání v Brněnském deníku můžete nalézt ZDE



foto: Ondra Driml
 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT