7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Frýdek je v kapse. Teď Charleroi + Fotografie

Nabitý program našich volejbalistek je neúprosný. V osmi dnech čeká naše áčko v úterý už třetí duel. A také další změna míčů. Extraligovou galu vystřídá opět po týdnu pohárová mikasa. Naše děvčata zvládla v sobotu večer utkání 11. kola Uniqa extraligy ve Frýdku – Místku, kde zvítězila poměrně hladce 3:0. Navázala tak na první utkání s tradičním soupeřem, kdy v úvodu soutěže na domácí palubovce deklasovala Frýdek po jednoznačném průběhu také 3:0.


11. kolo UNIQA Extraligy žen

Sokol Frýdek-Místek - VK Královo Pole   0:3 (-18,-21,-24)

Rozhodčí: Pecháček, Dmejchal. Délka utkání: 78min. Diváků: 350.
Sestava KP: Onderková, Svobodníková, Vitoulová, Útlá, Širůčková, Straková,
libero Melichárková – střídala: Rozkydálková, Valtrová, Vincourová, Valtrová
Sestava Frýdek-Místek: Orlovská, Mazurová, Töröková, Holingrová, Janďourková, Kubová,
libero Petrová – střídala: Haškovcová, Pavelková, Závodná

Víkendový úspěšný duel přinesl našim volejbalistkám už devátou letošní extraligovou výhru a další dva body do tabulky. Brňanky zůstaly se ziskem 20 bodů v čele soutěže, jenže stejnou bilanci, ovšem horší poměr setů, má i druhá Olomouc a třetí Olymp Praha. Hanačky zvítězily ve svém víkendovém duelu nad pražskou Slavií 3:1. Olymp si poradil se Šternberkem, který porazil 3:0.

Hon za prvním místem pro play off tak pokračuje a určitě se těchto dostihů kromě vedoucího trojlístku nehodlají vzdát ani čtvrtý Přerov a pátá Slavia Praha. Obě družstva mají 18 bodů. Před další extraligovou bitvou s Olomoucí nás čeká ještě pohárové intermezzo. Už v úterý sehrajeme odvetu osmifinále Challenge Cupu na palubovce belgických Dauphines Charleroi. První utkání jsme minulý týden doma nezvládli a po napínavém průběhu jsme prohráli 1:3. Pokud naše hráčky hodlají zůstat ve hře o postup mezi osm nejlepších celků Vyzývacího poháru, musí v Belgii nutně zvítězit. A to jakýmkoliv způsobem. O definitivním postupu by pak rozhodnul ihned hraný zkrácený zlatý set pouze do 15 bodů.

Držte v úterý od půl osmé večer našemu celku palce. Proti zkušenému belgickému soupeři potřebujeme vědomí vaší podpory, štěstí a hlavně bojovný a nápaditý výkon týmu kouče Ondřeje Marka.

Nejvíce bodující hráčky

VK Královo Pole

 

 

 

Sokol Šternberk

Útlá

15

11

Kubová

Straková

13

11

Holingrová

Rozkydálková

9

6

Mazurová


Autor: Marek Těšík



foto: Ondra Driml


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT