7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Senzace. Máme ČTVRTFINÁLE !!!

I zarytý optimista byl před odvetou osmifinále Challenge Cupu v rozpacích. Po minulém týdnu, kdy naše děvčata prohrála na domácí palubovce s belgickým Dauphines Charleroi 1:3, nevypadal náš postup do další fáze soutěže příliš reálně. Jenže náš tým ukázal, že ho není radno podceňovat. V úterním druhém utkání jsme v Belgii porazili zkušeného protivníka 3:2 a vybojovali jsme si možnost hrát zlatý set. I ten jsme ovládli a mohli tak slavit historický úspěch brněnského klubového volejbalu. Postupujeme totiž poprvé do čtvrtfinále Challenge Cupu. Královopolanky do Charleroi odjížděly s ambicí uhrát co nejlepší výsledek a věřily si i na tie-break a případný zlatý set. Po dvou a půl hodinové bitvě se nakonec vysněného scénáře dočkaly.

 

odveta osmifinále evropského poháru Challenge Cup

Dauphines Charleroi - VK Královo Pole   2:3 (17,-21, -11, 18, -9) Zlatý set 9:15

Rozhodčí: Viktorini-Lisa (SVK) & Herneth (DEN). Délka utkání: 121min. Diváků: 300.
Sestava KP: Melichárková, Svobodníková, Vincourová, Útlá, Onderková, Straková,
libero Valtrová – střídala: Širůčková, Vitoulová, Jiroušková, Rozkydálková

Tým Ondry Marka a Radima Vlčka nejprve prohrál první sadu 17:25, ovšem už úvod zápasu naznačil, že hráčky byly v herní pohodě. V pauze se Brňanky uklidnily a soustředily se na druhý set, který vyhrály 25:21.

Naši hru oživila zásadní změna v sestavě. Šárku Melichárkovou vystřídala na liberu Bára Valtrová. Obě dvě hráčky velice dobře přijímají a navíc Šárka zvýšila útočnou variabilitu na síti. Ve třetí sadě jsme dominovali a dovolili soupeři jen 11 bodů. Vedli jsme 2:1 a vrátili jsme soupeři ostudnou porážku z druhého setu prvního vzájemného utkání v Brně.

Charleroi následně zvládlo po výsledku 25:18 vyrovnat na 2:2, jenže na hráčkách soupeře se začala projevovat fyzická únava podpořená rozleptaným sebevědomím z extrémně vyrovnaného průběhu utkání. Tie-break jsme zkušeně zvládli 15:9 a Charleroi následně propadlo zmaru.

Na zlatý set se čekalo dobrou čtvrthodinu, ale čekání se vyplatilo. Rozhodující moment zápasu přinesl znovu výsledek 15:9 a mohlo se slavit.

V loňském roce nás z osmifinále vyřadil bezchybný Galatasaray Istanbul. Tentokrát se mezi osm nejlepších celků soutěže už podíváme. A čeká nás navíc soupeř světového kalibru, ázerbájdžánský gigant Igtisadchi Baku.

Ondřej Marek „Ubránili jsme soupeřův silný útok. V tie-breaku i ve zlatém setu se projevila lepší kondice našeho mladého týmu. Starším hráčkám Charleroi v klíčových momentech síly došly. Závěr utkání jsme měli pod kontrolou.“

Radim Vlček „Všichni si úspěch šíleně užíváme. Náš mladý tým ustál krizové momenty a bravurně zvládl tie-brejk i zlatý set. Soupeř v konci utkání viditelně znervózněl. Například v pauze mezi tie-breakem a zlatým setem se naše hráčky v klidu

Autor: Marek Těšík 

Článek o utkání v Brněnském deníku můžete nalézt ZDE


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT