7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

„Kounička“ nás nerozhodila. Máme bod náskok

Naše volejbalistky si poradily s nástrahami 12. kola Uniqa extraligy a o bod odskočily na prvním místě tabulky svým pronásledovatelkám. Ve šlágru kola v přímém souboji o první místo naše děvčata porazila 3:1 silnou Olomouc. Navíc si cennou výhru připsaly na palubovce haly v Kounicově ulici, kdy naše utkání patřilo do programu charitativní akce Volejbal s Modrým hrochem. Svůj víkendový duel prohrál třetí Olymp Praha, který nestačil v pražském derby na Slavii. Právě díky tomuto výsledku jsme se v čele tabulky s 22 body osamostatnili.

 

12. kolo UNIQA Extraligy žen

VK Královo Pole - SK UP Olomouc   3:1 (23,19,-12,22)

Rozhodčí: Grabovský L. & Gall. Délka utkání: 82min. Diváků: 600.
Sestava KP: Rozkydálková, Svobodníková, Vincourová, Útlá, Širůčková, Straková,
libero Melichárková – střídala: Onderková, Valtrová, Vitoulová, Valtrová
Sestava Šternberk: Mátlová, Sajdová, Viestová, Chalcarzová, Esina, Gregorová
libero Maléřová – střídala: Janečková S.,Janečková M.

V prvním setu hráčky Olomouce hrozily, ale Brňanky v závěru sady zabraly a díky podpoře diváků výsledek setu otočily. Ve druhém dějství jsme dovolily Hančkám 19 bodů, ovšem vedení 2:0 na sety naše volejbalistky trestuhodně ukolébalo. Třetí set suverénně patřil Olomouci, my jsme zaspaly úvod sady a nakonec uhrály pouhých 12 bodů.

 
Čtvrtý set byl hektický, ale na Brnu bylo vidět, že chce v netypickém domácím prostředí vyhrát. Koncovku utkání jsme zrežírovali a zvítězili 25:22.
 
Před naším utkáním se na palubovce představily děti v turnaji s názvem Minivolejbal v barvách.
 
Po úspěšném duelu královopolských žen vyzval v extraligovém duelu Volejbal Brno Fatru Zlín. Brněnským mužům se nedařilo, prohráli 0:3 a v tabulce jsou stále na poslední příčce.
 
Na úspěšné sobotní akci Volejbal s Modrým hrochem se kromě dvojice brněnských extraligových klubů podílelo také Sportovní gymnázium Ludvíka Daňka. Výtěžek akce přispěl Nadačnímu fondu Modrý hroch a SOS vesničkám.
 
Kapitánka KP Brno Sandra Onderková „Vítězství si moc ceníme, protože jsme nehrály v naší hale a nemohly jsme využít výhody domácího prostředí. Až na třetí set, kdy jsme si vzaly dlouhý oddechový čas, jsme hrály slušný volejbal. Při našem zápasovém vytížení jsme toto utkání zvládly velice dobře.“
Asistent trenéra KP Brno Radim Vlček: „Byl to jeden z důležitých zápasů, které nás teď čekají. Jsme rádi, že jsme vyhráli. Porazili jsme Olomouc, která se v novém roce představila v dobré formě. Náš problém je, že se necháme ukolébat po druhém vyhraném setu, a pak se zbytečně stresujeme čtvrtým setem. Ve třetím setu jsme prospali začátek, ale zase jsme dobře prolomili čtvrtý set.“


Nejvíce bodující hráčky

VK Královo Pole

 

 

 

UP Olomouc

Útlá

16

17

Gregorová

Straková

14

16

Sajdová

Svobodníková

11

10

Esina


Autor: Marek Těšík 

Článek o utkání v Brněnském deníku můžete nalézt ZDE



foto: Ondra Driml


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT