7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Odveta za přerovskou prohru se nám vydařila

Naše družstvo se v předposledním domácím utkání v základní části extraligy potkaly se soupeřem, který nás v prosinci připravil o neporazitelnost. Přerov před vánočními svátky na Hané zvítězil 3:2. Jako současný lídr soutěže jsme proto měli o motivaci do odvety postaráno.

 

 


14. kolo UNIQA Extraligy žen

VK Královo Pole - PVK Přerov   3:1 (18,20,-21,20)

Rozhodčí: Činátl & Rychlík. Délka utkání: 93min. Diváků: 300.
Sestava KP: Rozkydálková, Svobodníková, Vincourová, Útlá, Širůčková, Straková,
libero Melichárková – střídala: Onderková, Valtrová, Vitoulová, Jiroušková
Sestava Přerova: Gáliková, Murčinková, Mrázková, Gambová, Pastulová, Ticháčková,
libero Cebáková – střídala: Skalová, Nucová

Naše děvčata do utkání nastoupila dobře a po prvním technickém time outu se od Přerova bodově odpoutala. Dařilo se zejména Vendule Strakové a Ivoně Svobodníkové, které byly pro náš tým klíčovými postavami. Zvítězili jsme 25:18, což nás ovšem do dalšího průběhu utkání ukolébalo.

Druhou sadu jsme totiž začali katastrofálně. Prohrávali jsme už 1:8 a 3:12. Přerov zářil zejména v poli. Získané vedení však uchlácholilo tentokrát Hanačky a rozpálilo naše trenéry. Náš tým zabral a solidním výkonem sadu otočil skvělou šňůrou až do stavu 25:20. I ve třetím dějství našim hráčkám utekl začátek setu, ale tentokrát se družstvo Ondřeje Marka nenechalo rozhodit a i přes několik problémů na přihrávce zvítězilo 25:21.
Čtvrtý set přinesl zejména po úvodních výměnách nejlepší volejbal. Především nám se dařilo předvádět hru hodnou účastníka evropských pohárů. Nakonec naše družstvo vyhrálo 25:20 a celkově 3:1. V tabulce soutěže tak má na prvním místě už 26 bodů.

Radim Vlček (asistent trenéra) „Obávali jsem se, že se na formě holek podepíše nahuštěný program. Po prvním dobrém setu si holky trošku myslely, že výhra přijde sama. To se ve sportu nikdy nestane. Nechali jsme soupeře chytnout a hlavně ve třetím setu jsem hráli špatně. Máme cenné vítězství, ale těší nás jen výkon z prvního a druhé půlky čtvrtého setu.“
Vladimír Sirvoň (trenér PVK Přerov) „Brno je lídr soutěže a favorit. Jen Brno a Olomouc můžou potrápit i Prostějov. Doma jsme sice Brno porazili, ale teď v posledních čtyřech utkáních hrajeme špatně na přihrávce a na servisu. Dnes se ovšem ukázalo, že naše forma může jít nahoru. Umím holky pochválit i po prohře, dnes to je přesně ten případ.“


Nejvíce bodující hráčky

VK Královo Pole

 

 

 

PVK Přerov

Straková

25

14

Pastulová

Rozkydálková

12

10

Gáliková

Svobodníková

9

9

Gambová


Autor: Marek Těšík 

Článek o utkání v Brněnském deníku můžete nalézt ZDE



foto: Ondra Driml


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT