7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Plná hala nás dohnala na pokraj senzace

Mohla to být největší volejbalová bomba sezony. Naše volejbalistky vedly ve čtvrtfinálové odvetě nad superfavoritem Vyzývacího poháru Igtisadchi Baku 2:0 na sety a sahaly po největším vítězství novodobé klubové historie. Jenže ouha. Volejbalový obr z Ázerbájdžánu zabral a v kombinaci s několika lacinými chybami na naší straně v rozhodujících momentech čtvrtého setu se po pětisetovém dramatu radovalo z výhry 3:2 Baku. Zlatý set se tak ve středu nekonal. I přes prohru si Brno užilo parádní volejbalový večer.


odvetné utkání čtvrtfinále evropského poháru Challenge Cup

VK Královo Pole - Igtisadchi Baku (AZE)   2:3 (23,19,-14,-22,-10) 

Rozhodčí: Herbik (POL) & Reynolds (IRL). Délka utkání: 105min. Diváků: 1784.
Sestava KP: Melichárková, Svobodníková, Vincourová, Útlá, Onderková, Straková,
libero Valtrová – střídala: Širůčková, Vitoulová, Jiroušková, Rozkydálková, Staňková
Sestava Igtisadchi: Parková, Weissová, Milošová, Lehtonenová, Wingová, Fernandezová,
libero Sanová – střídala: Castiglioneová, Dugandzičová, Abbasová

Vždyť do haly ve Vodově ulici přišlo na utkání našeho dravého áčka a hvězdného soupeře téměř 2 000 diváků. Takovou návštěvu v posledních letech naše hala pamatuje jen na podzimním mistrovství světa basketbalistek. Dvoutisícový dav na volejbale? Ten se běžně nevidí. Už proto jsme rádi, že naše mladé hráčky proti slavné Američance Tayyibě Parkové, finské legendě Riice Lehtonenové, německé superstar Kathleen Weissové nebo japonské hvězdě Yuko Sanové, předvedly exkluzivní výkon. O větší úspěch nás připravila jen špetka zkušeností a rozvahy, která nám chyběla v momentech, kterých ostřílená ázerbájdžánská parta bez problémů využila.

Utkání jsme začaly nervózně. Hráčky se jakoby zalekly plných tribun, jenže po prvním technickém time outu rozjely galapředstavení. V útoku perlila devatenáctibodová Vendula Straková a Martina Útlá. Na přihrávce jsme se důkladně servisem vyhýbali Sanové, která dlouhodobě předvádí strojově přesný příjem. Za padesát minut jsme vedli 2:0 a šokované Baku donutili k zapojení maximálního úsilí. Třetí sada ovšem měla jednoznačnou hrdinku. Nahrávačka Weissová rozhazovala míče pro svoje útočnice s takovým elánem, že jsme reagovali jen 14 body.

Za stavu 2:1 na sety a 21:22 ve čtvrtém setu přišel nejdůležitější okamžik v koncovce sady. Nepovedlo se nám dvakrát přijmout servis, rozhodčí otočily náš bod Venduly Strakové ve prospěch Baku a dopustili jsme se dvou chyb v rozehrávce. 2:2 a šlo se do tie-breaku. Ve zkrácené hře si Baku výhru pohlídalo, i když naše volejbalistky favorita zlobily. Po výhře 15:10 a 3:2 mezi čtyři nejlepší týmy soutěže postoupilo Igtisadchi.

Našim hráčkám patří dík a gratulace za příkladnou reprezentaci, nebojácnou hru a historický postup ve Vyzývacím poháru. Fanouškům poklona za hojnou účast, přičemž doufáme, že se k nám na ochozy vrátí i na extraligové zápasy.

Ondřej Marek (trenér KP Brno) „Měli jsme se tie-breaku vyhnout. Za stavu 21:22 ve čtvrtém setu jsme pokazili tři míče, což byl jazýček na vahách. Myslím, že zajímavější zápas jsem jako hlavní trenér ještě nezažil. Z plných tribun a skvělé atmosféry jsem měl husí kůži. Jsem rád, že jsme fanoušky nalákaly. Snad jsme je přesvědčily, že se můžeme měřit s nejlepšími celky Evropy. Vážím si toho, že hráčky i trenéři Baku naši hru chválí. Snad si formu přeneseme i do extraligy.“

Riikka Lehtonenová. (kapitánka Baku) „Několik hráček má zdravotní problémy. Vytrpěly jsme si proto obtížný zápas. Měla jsem před utkáním vysokou teplotu a nevěděla jsem, jestli naskočím. Jsem šťastná, že jsme nemusely do zlatého setu. Soupeř předvedl skvělou práci. Brněnské hráčky jsou na svůj věk výborné a budoucnost bude jejich.“

Autor: Marek Těšík 

Článek o utkání v Brněnském deníku můžete nalézt ZDE



foto: Viktor Šulc
 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT