7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Výborný výkon Frýdku přínesl velké drama + fotografie

Do letošního play off jsme vstoupili vedle Prostějova jako druhý největší favorit na finálovou účast. Jenže v úvodním čtvrtfinálovém duelu proti Frýdku – Místku jsme roli vítěze základní části Uniqa extraligy a dvojnásobného stříbrného medailisty z posledních dvou soutěžních ročníků plnili těžce. Po víkendových duelech naše volejbalistky vedou v sérii 2:0 na zápasy. Jenže v prvním duelu horko těžko po výborném výkonu soupeřek v úvodu zápasu naháněly vítězství 3:2 až v tie-breaku. Druhé utkání už tým kapitánky Sandry Onderkové na palubovce v Tišnově v pohodě zvládl a vyhrál 3:0.


1. čtvrtfinálové utkání UNIQA Extraligy žen

VK Královo Pole - Sokol Frýdek-Místek   3:2 (-29,-20,16,21,14)

Rozhodčí: Grabovský L. & Dmejchal. Délka utkání: 113 min. Diváků: 300.
Sestava KP: Melichárková, Svobodníková, Vincourová, Útlá, Onderková, Straková,
libero Valtrová – střídala: Širůčková, Vitoulová, Jiroušková, Rozkydálková
Sestava F-M: Mazurová, Töröková, Holingrová, Janďourková, Orlovská, Pavelková,
libero Petrová – střídala: Kubová, Závodná

2. čtvrtfinálové utkání UNIQA Extraligy žen

VK Královo Pole - Sokol Frýdek-Místek   3:0 (-29,-20,16,21,14)

Rozhodčí: Grabovský L. & Dmejchal. Délka utkání: 113 min. Diváků: 300.
Sestava KP: Melichárková, Svobodníková, Vincourová, Útlá, Onderková, Straková,
libero Valtrová – střídala: Širůčková, Vitoulová, Jiroušková, Rozkydálková
Sestava F-M: Mazurová, Töröková, Holingrová, Janďourková, Orlovská, Kubová,
libero Petrová – střídala: Závodná, Haškovcová, Cidlíková, Jurčíkov, Pavelková

První čtvrtfinále přineslo nadšenou hru hostujícího Frýdku – Místku, který vybojoval v úvodní sadě po výsledku 31:29 vedení. Nešťastná koncovka naše děvčata zlomila a podepsala se na druhé sadě. Frýdek rychle vedl 2:0. Po dalším otočení stran se naše hra zvedla a sebevědomě jsme si došli pro vyrovnání na 2:2. Jenže zkrácená hra připomínala horor. Frýdek si vypracoval náskok a vedl dokonce 14:11. Sokolky stály krůček od vítězství, jenže naše hráčky zabraly a vyhrály 16:14. Po vítězství 3:2 v zádech jsme šli do druhého duelu klidnější.

Nedělní bitvu hostila hala SSK Tišnov, kde se dopoledne v rámci akce "KP pro Tišnovsko" odehrály dva velké turnaje minivolebalu žákyň a žáků z Jižní Moravy a tišnovských základních škol. V úvodním setu jsme si rychle získali náskok 5:2. Frýdku se až na několik vydařených bloků nepovedlo navázat na sobotní výkon. Naše volejbalistky s jistotou skládaly míče a Frýdek se k vyrovnanější hře nepropracoval. Začátek druhé sady připomínal pro hostující celek zlý sen. Frýdku se nedařilo na příjmu, se kterým se trápilo i libero Tereza Petrová. Vedli jsme už 9:1. Jenže jako by nás průběh utkání ukolébal a Sokolky takřka srovnaly krok. Královopolanky s lehkými problémy vedení pohlídaly a Martina Útlá vybojovala tvrdou smečí po lajně setbol, který na potřetí potvrdila šťastným blokem Pavla Vincourová. Zvítězili jsme 25:21.

Úvod třetího dějství přinesl obětavou hru v poli na obou stranách. V defenzívě se blýskla zejména hostující Martina Orlovská. Když Sandra Onderková vytlučeným blokem získala pro Královopolanky vedení 14:9 a následně potvrdila smečí středem hřiště vedení 15:10, vypadalo to pro nás slibně. Sokolky se už nezmohly na větší odpor a domácí tým jasně kráčel pro vítězství. Nakonec obhájce loňské stříbrné medaile zvítězil 25:12 a jednoznačně 3:0.

V sérii tak vedeme 2:0 a už za týden v Frýdku – Místku můžeme rozhodnout o svém postupu do semifinále.

Ondřej Marek (trenér VK KP Brno) „S výsledkem jsem spokojený, ale ke hře mám několik poznámek. Naštěstí se nepočítá styl, kterým jsme vyhráli, ale naše vedení 2:0 na zápasy. Doufám, že jeden mečbol ve Frýdku proměníme. V koncovce sobotního zápasu jsme přežili klinickou smrt. Zažívám čtvrté play off v kariéře a vždycky bylo nejhorší čtvrtfinále. Potom se tým rozjel. Pevně věřím, že se to podaří i letos.“

Tereza Petrová (libero Sokol Frýdek - Místek) „První zápas jsme hrály v euforii. Teď nám podobné nasazení chybělo. Asi se na nás podepsala únava ze sobotního dlouhého utkání a taky pocit ze smolně prohraného tie – breaku. V odvetách se popereme, nemáme co ztratit. Pokusíme se o nemožné. Brno vyhrát musí, my můžeme.“ 


Nejvíce bodující hráčky

VK Královo Pole

 

 

 

 

PVK Přerov

Straková

29+13

17+5

Mazurová

Útlá

21+16

15+7

Holingrová

Svobodnníková

11+12

14+7

Orlovská


Autor: Marek Těšík 

Článek o utkání v Brněnském deníku můžete nalézt ZDE

Záznam utkání na TVcom.cz můžete nalézt ZDE



foto: Viktor Šulc

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT