7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Úkol splněn. Hurá do semifinále

Čtvrtfinálová série volejbalové Uniqa extraligy je už za námi a semifinálové dvojice znají své obsazení. Megafavorit soutěže z Prostějova se o finále utká s pražským Olympem. Naše děvčata se poperou s Olomoucí. Jenže o semifinále jsme bojovali asi víc, než se čekalo. Frýdek – Místek byl našim volejbalistkám důstojným soupeřem, který zejména v prvním a třetím duelu ukázal výbornou formu a favorizované Brno trápil.

 

3. čtvrtfinálové utkání UNIQA Extraligy žen

Sokol Frýdek-Místek - VK Královo Pole   1:3 (23,-18,-16,-17)

Rozhodčí: Vojtíšek & Sysala. Délka utkání: 102 min. Diváků: 300.
Sestava KP: Melichárková, Svobodníková, Vincourová, Útlá, Onderková, Straková,
libero Valtrová – střídala: Vitoulová, Staňková
Sestava F-M: Kubová, Töröková, Holingrová, Janďourková, Orlovská, Závodná,
libero Petrová – střídala: Mazurová, Pavelková


Závěrečný třetí zápas jsme na palubovce Sokolek vyhrály v sobotu večer 3:1, ovšem stejně jako v prvním utkání minulý týden jsme doháněly ztrátu z úvodu duelu. Za stavu 0:1 na sety jsme následně soupeřkám povolili už jenom 18, 16, respektive 17 bodů. I přes optickou převahu se nás Frýdek herně držel ve všech setech kromě čtvrtého.

Postup jsme za stavu 3:0 na zápasy vybojovali a teď nás čeká tradiční rival z Olomouce. A je nutno dodat, že se jedná o pravděpodobně klíčové okamžiky celé sezony. Vždyť obhajujeme dvojnásobné extraligové stříbro z předešlých dvou let. Do finále chceme i tentokrát a snad nám k tomu pomůže i vědomí, že jsme v základní části soutěže Hanačky dvakrát přehráli. Série s Olomoucí startuje už tuto sobotu a neděli na naší palubovce haly ve Vodově ulici.
 
Ohlasy: Vendula Straková (univerzálka KP Brno) „Skončily jsme první po základní části a dolehl na nás tlak z toho, že máme povinnost vyhrát. Frýdek mohl jenom překvapit, ale my jsme nesměly polevit a zaváhání bylo nežádoucí. Trápily jsme se, ale hlavní je že jsme vyhrály. Pořád jsme ještě mladý tým a suverénně hrát neumíme. Když chyby dokážeme napravit, tak je náš volejbal slušný. Do semifinále je nejlepší nevymýšlet nic extra. Musíme si udržet svoji hru a nechybovat. Do finále chce každý, ale já doufám, že my chceme víc.


Nejvíce bodující hráčky

VK Královo Pole

 

 

 

 

Sokol F-M

Útlá

17

20

Kubová

Straková

14

11

Holingrová

Onderková

12

9

Orlovská


Autor: Marek Těšík 

Článek o utkání v Brněnském deníku můžete nalézt ZDE
 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT