7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Zatím vše podle plánu, vedeme 2:0

Prozatimní odehraná semifinálová utkání nepřinesla tolik vzruchu a perných chvilek jako úvodní čtvrtfinále s Frýdkem-Místkem. V prvním utkání se nepodařilo hostujícím hráčkám vůbec dostat do utkání a ve druhém, už vyrovnanějším dějství, zase kromě výpadku ve třetí sadě, naše děvčata držela utkání pevně v rukou. Takže suma sumárum se můžeme do příští soboty těšit z náskoku 2 utkání, a udělat rozhodující krok ve třetím semifinálové utkání, které proběhne ve Šternberku.


1. semifinálové utkání UNIQA Extraligy žen

VK Královo Pole - SK UP Olomouc   3:0 (14,22,19)

Rozhodčí: Grabovský L. & Trumpeš. Délka utkání: 69 min. Diváků: 350.
Sestava KP: Melichárková, Svobodníková, Vincourová, Útlá, Onderková, Straková,
libero Valtrová – střídala: Staňková
Sestava Olomouc: Dedíková, Sajdová, Viestová, Chalcarzová, Esina, Gregorová,
libero Maléřová – střídala: Nachmilnerová, Mátlová

Do prvního semifinálového duelu vletěl náš tým jako hurikán a rychle vedl 8:2. Hostujícím hráčkám se naprosto nedařila přihrávka a nepřipravily si tak útok. Naše děvčata jen výjimečně trápila levoruká olomoucká kapitánka Veronika Gregorová. I druhý technický time out nás zastihl ve výrazném vedení 16:8 a pohodlně jsme ovládli úvodní sadu po výsledku 25:14.

Druhý set přinesl vyrovnanější volejbal a Hanačky se několikrát blýskly hrou v poli. Olomouc si udržovala průběžný tříbodový náskok, ale koncovka opět přinesla vyrovnaný stav 20:20. Set rozhodly šťastné dva body smečařky Šárky Melichárkové a ještě šťastnější defenzivní zákrok v poli nahrávačky Pavly Vincourové. Mohli jsme se radovat z vítězství 25:22.

Olomouc ve třetím setu připomínal opařený tým, který prohra v předcházejícím dějství značně rozhodila. Několik laciných chyb našich hráček dopustilo vyrovnanou první půlku setu, ale závěr zápasu byl jednoznačně v naší režii. Tečku za utkáním udělala symbolicky esem Pavla Vincourová, která znovu nachytala v nedbalkách slabší olomouckou přihrávku. Po vítězství 3:0 se ujímáme vedení před nedělní odvetou 1:0 na zápasy. 

Jiří Teplý (trenér SK UP Olomouc) „Budu stručný. Podali jsme hrozně špatný výkon a v žádném případě jsme si nezasloužili vyhrát.“

Ondřej Marek (trenér VK KP Brno) „Naše forma šla před čtvrtfinále s Frýdkem – Místkem dolů a trápili jsme se. Před semifinále jsme s asistentem Radimem Vlčkem viděli, že holky jdou výkonem nahoru. Viděli jsme na videu, jak Olomouc hrála s Přerovem a poctivě jsme tým připravili. Přehráli jsme Olomouc na útoku a holky plnily do detailů taktické pokyny. Musím je proto pochválit. Definitivně rozhodla naše zvládnutí koncovky druhé sady, které Olomouc nahlodalo.“ 

2. čtvrtfinálové utkání UNIQA Extraligy žen

VK Královo Pole - SK UP Olomouc   3:1 (-29,-20,16,21,14)

Rozhodčí: Antušák & Blažek. Délka utkání: 89 min. Diváků: 300.
Sestava KP: Melichárková, Svobodníková, Vincourová, Útlá, Onderková, Straková,
libero Valtrová – střídala: Staňková, Rozkydálková, Rylichová
Sestava Olomouc: Dedíková, Sajdová, Viestová, Chalcarzová, Esina, Gregorová,
libero Maléřová – střídala: Honková, Mátlová

Druhé semifinále přineslo o hodně vyrovnanější volejbal, než tomu bylo v sobotním prvním souboji, který jsme ovládli jednoznačně 3:0. První sada ukázala naprosto vyrovnanou hru, kdy se ovšem náš tým před druhým technickým oddechovým časem utrhl do tříbodového vedení. Vydřené body už děvčata nepustila a za stavu 23:19 vybojovala Martina Útlá setbol. Ten po oboustranně kostrbaté výměně naše hráčky využily a vedly 1:0 na sety.

Úvod druhého dějství byl v jednoznačné režii Útlé, která ke čtyřem bodům v úvodních výměnách přidala i dva důležité zákroky v poli a vedli jsme 6:2. Po vynuceném olomouckém time outu hostující volejbalistky zabraly a sadu zdramatizovaly. Hostující tým zlepšil obranu a vypadalo to, že o zisku setu rozhodne až dramatická koncovka. Ta se ovšem nekonala a ve druhé polovině sady jsme znovu získali tříbodový náskok, který jsme ještě navýšili a zvítězili pohodlně 25:17.

Ve třetím setu náš tým laxní hrou plnou nepřesností pustil Hanačky do vysokého vedení 3:10. Olomoučankám se dařilo v útoku. Bod za bodem kráčely ke snížení stavu. Nepomohlo nám ani nasazení střídajících hráček a set dopadl debaklem pro náš tým za stavu 10:25. Premiéru v extraligovém play off si alespoň užila blokařka Šárka Rylichová.

Čtvrtá sada se nesla v duchu naší touhy po odplatě. Ovšem úvod setu byl opět vyrovnaný. Dílčí vedení 5:3 vybojovala Vendula Straková a následovala nejhezčí výměna utkání, kterou uzmula Olomouc. Záhy bylo srovnáno na 5:5. Bitva o každý míč pokračovala i nadále. Snížením stavu vyburcovaná Olomouc měla po prvním technickém time outu mírně navrch a blýskla se několika účinně zavřenými bloky. Vedení jsme si vzali zpět až po smeči Strakové na 13:12, ovšem drama pokračovalo až do koncovky. Druhá polovina setu přinesla oboustranně nejbojovnější volejbal s parametry bitvy o extraligové medaile. Nakonec se z vítězství radovala naše děvčata, která vyhrála 25:19. Před olomouckými odvetami vedeme 2:0 na zápasy a Hanačky příští víkend musí odvracet dva naše finálové mečboly.

Jiří Teplý (trenér SK UP Olomouc) První set jsme byli zakřiknutí, ale nakonec to byl pěkný zápas. Udělali jsme v rozhodujících chvílích mnohem víc chyb, což rozhodlo o výhře Brna. Začali jsme být v koncovce čtvrtého setu zabrzdění a hráli jsme pasivně. Chceme teď sérii vrátit do Brna.“

Ondřej Marek (trenér VK KP Brno) „Jsme rádi za dvě domácí výhry. Protože Olomouc je extrémně náročný soupeř. Nedělní utkání bylo o hodně těžší než to první. Trápili jsme se místy na přihrávce a Olomouc si pomáhala servisem. O naší výhře rozhodla větší vůle. Věřím, že dokážeme jednou vyhrát v Olomouci a sérii ukončíme.“
Sandra Onderková (kapitánka VK KP Brno) „Soupeř dobře servíroval a dělal nám výrazné problémy. Když jsme zatlačily podáním, měla Olomouc také problémy, což bylo pro první dva zápasy typické. Chceme vyhrát hned první odvetu, ale víme, že nás čeká obtížný duel. Nebude se opakovat první zápas série, kdy Olomouc nehrála nejlépe.“ 


Nejvíce bodující hráčky

VK Královo Pole

 

 

 

 

PVK Přerov

Útlá

15+15

9+12

Mátlová

Straková

12+18

8+10

Chalcarzová

Onderková

9+5

7+7

Sajdová


Autor: Marek Těšík 

Článek o utkání v Brněnském deníku můžete nalézt ZDE

Záznam utkání na TVcom.cz můžete nalézt ZDE



foto: Ondřej Driml

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT