7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Medaile jsou rozdány. Máme bronz

DR084554.jpg

Letošní ročník volejbalové Uniqa extraligy žen je u konce. Šestiměsíční volejbalový kolotoč se zastavil a naše volejbalistky z něho vystoupily s bronzovými medailemi na krku. Tuto odměnu naše děvčata slaví po víkendové výhře 3:2 na Olympu a celkově 2:0 v sérii o třetí příčku. Zlato znovu obhájil Prostějov, stříbro hřeje Olomouc, která se stala pravděpodobně nejspokojenějším týmem soutěže. Pro Prostějov byla obhajoba titulu totiž povinnost, se kterou hanácký gigant počítal automaticky.

A teď to nejsložitější ohlédnutí. Naše děvčata mají bronz, který je bezesporu cenným úspěchem. Na startu volejbalového roku by bronz asi braly bez zbytečných řečí kolem. Jenže je tady velké ALE. Vyhráli jsme poměrně jistě základní část, v domácí hale jsme drželi neporazitelnost a finále nám po solidních výkonech předpovídal kdekdo. Ve statistikách soutěže jsme zářili v útoku i na příjmu. Navíc jsme vedli 2:0 v semifinále s Olomoucí. Poměrně ukvapeně jsme se už všichni ve finále viděli. Vždyť jsme obhajovali dvojnásobné stříbrné medaile a s Olomoucí měli letošní bilanci 4:0 na zápasy. Bohužel jsme třikrát po sobě zaváhali a šli do bojů o bronz. V těch se ukázalo, že letošní sezona, ač měla být vyrovnanější, než ta loňská, opět patřila trojici týmů, Prostějovu, Olomouci a nám. A vlastně i Olympu, který ovšem důležitá utkání pravidelně prohrával. Za očekáváním zaostal oslabený Frýdek – Místek, propadl i výrazně posílený a ambiciózní Přerov. Světlejší chvilky si zapsala pražská Slavia, o tom není pochyb. Bronz je pro nás možná mírným zklamáním, které asi cítí i hráčky a trenéři. Na finále jsme totiž měli.

Kouč Ondřej Marek na brněnské lavičce dokončil třetí sezonu a potřetí Brnu získal medaili. To je nejpodstatnější fakt. Na konci loňské sezony náš extraligový tým znovu opustily zkušené volejbalistky a doplnili jsme sestavu juniorkami. K nim přišla i zkušená Martina Útlá. Přesto jsme měli nejmladší tým v extralize. S omlazeným kádrem jsme bojovali statečně, těžko nám vyčítat několik výpadků v klíčových momentech. Bronz je tedy úspěch, který podtrhlo i víkendové vydřené vítězství 3:2 na Olympu. I v posledním utkání roku jsme prokázali, že náš mladý tým patří k české volejbalové špičce.
 
Ondřej Marek: „Utkání bylo z obou stran nervózní, jako na houpačce a hrozně vyrovnané. Série o třetí místo jsem se obával, protože jsme nešťastní z neúspěšného semifinále. Jsem rád, že jsme v závěru zabojovali a dokázali jsme vyhrát už v Praze.“
 
Ivona Svobodníková: „Strašně nás mrzí semifinálová prohra s Olomoucí. Na tu nikdy nezapomeneme. Vybojovat třetí místo je povinnost. Bez medaile jsme skončit nemohly. Jsme za bronz rády, ale finále je prostě lepší. Aspoň jsme se vyhnuly porážkám s Prostějovem a zakončily sezonu vítězně. Teď se šíleně těším na volno. Za pár dní začnu sama trénovat. Po delším odpočinku bych se rozhýbávala těžko. Za dva týdny nás čeká reprezentace.“

Autor: Marek Těšík

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT