7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Olymp: druhá prohra sezony

Z pražské mise se ve čtvrtek naše děvčata vrátila s nepořízenou. V repríze loňského souboje o bronzové medaile se tentokrát radoval pražský Olymp. Svěřenkyně trenéra Ondřeje Marka si v 7. kole Uniqa extraligy žen připsaly druhou porážku sezony a podruhé po Olomouci znovu s jednoznačným výsledkem 0:3.

5. kolo UNIQA Extraliga žen:

Olymp Praha - VK Královo Pole 3:0 (22, 22, 19)


Rozhodčí: Záhorcová, Rychlík. Počet diváků: 200.

Sestava KP: Vincourová, Michalíková, Onderková, Staňková, Melichárková, Svobodníková. Libero: Jiroušková. Střídaly: Toufarová, Sirůčková, Teichmanová.

Sestava Olymp: Halbichová, Kvapilová, Sládková, Vanžurová, Kossányiová, Kallistová. Libero: Dostálová. Střídaly: Zoulová.

Oba kandidáti letošních extraligových medailí a pravidelní účastníci play off předváděli především v prvních dvou sadách kvalitní volejbal. Naše hráčky se ovšem přece jen viditelněji praly s přihrávkou a Olymp těžil z dobrého servisu. Obě úvodní sady rozhodovala až napínavá koncovka. „Sety jsme nezvládly právě v koncovkách. Myslím, že je to škoda, protože kdybychom zlomily aspoň jeden set, tak se zápas mohl vyvíjet úplně jinak,“ smutnila brněnská smečařka Martina Michalíková.

Ve třetí sadě se Olymp rozjel k suverénnímu výkonu a hostující tým už k ničemu výraznějšímu nepustil. „Ve druhém setu jsme nevyužili zranění Kvapilové. Třetí set raději nehodnotím. Trápíme se na přihrávce. Věřím, že s příchodem Terezy Tobiášové se naše hra zlepší,“ doplnil brněnský kouč Ondřej Marek.

 

Nejvíce bodující hráčky

VK Královo Pole

 

 

 

 

Olymp Praha

Svobodníková

12

16

Kvapilová

Staňková

10

11

Kossányiová

Melcihárková

5

10

Vanžurová

 

Záznam utkání naleznete na TVcom


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT