7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Máme povinné tři body. Klubová ikona je zpět

Tereza Tobiášová
Předehrávka 14. kola Uniqa extraligy proti sobě znovu po třech týdnech svedla dva městské rivaly. Naše děvčata z KP Brno hostily netypicky v hale v Kounicově ulici juniorky SG Brno. 

 

 

 

 

 

Předehrávka 14. kolo UNIQA Extraliga žen

VK KP Brno - VK SG Brno 3:0 (18, 11, 14)  

Rozhodčí: Bydžovský, Buchar. Diváci: 250, čas 70 min

Sestava VK KP Brno Vincourová, Staňková, Širůčková, Toufarová, Michaliková, Svobodníková, Libero: tobiášová. Střídaly: Onderková, Melichárková, Pospíšilová, Teichmanová, Jiroušková

Sestava VK SG Brno: Součková, Kuchařová, Vyklická, Šnellyová, Najbrtová, Herbočková, Libero: Uhlířová. Střídaly: Nálezková, Menšíková,Kulhánková

 
Náš královopolský tým si stejně jako v prvním případě připsal jednoznačnou výhru 3:0, ale zejména v prvním setu se lehce trápil. Utkání nabídlo jednu podstatnou novinku. Do naší sestavy se poprvé od prosince roku 2008 vrátila klubová ikona Tereza Tobiášová. Sedmatřicetiletá smečařka, česká reprezentantka a beachvolejbalová královna uplynulých sezon pomáhá našemu mladému áčku na liberu. Když to Tereze bolavé achilovky dovolí, třeba se dočkáme i jejího návratu na smečařské posty. Na palubovce v juniorském týmu gymnázia se objevilo teprve patnáctileté libero Klára Uhlířová.
 
Utkání tak nabídlo na defenzivních postech souboj generací. Mladé Brňanky vedly v úvodním dějství dokonce 13:11 a donutily našeho kouče Ondřeje Marka k time outu. „Začátek byl nervózní, což bylo způsobeno změnou haly a především povrchu. První set byl vyrovnaný, ale zbytek hry jsme již měly pod kontrolou. Jsme rády, že jsme zvítězily. Soupeře jsme tlačily servisem,“ povídala naše blokařka Sandra Onderková. Do koncovky jsme už šli ve vedení 17:14, které jsme nepustili. Proměněný setbol si připsala Martina Michalíková. Druhá sada znamenala pro SG Brno zlý sen. Rychle jsme vedli 10:3 a Romana Staňková opustila servis až za stavu 18:3. Takovou sérii za základní čárou snad ani ona sama nepamatuje. Sportovní gymnázium několika složenými míči skóre korigovalo, ale po výsledku 25:11 jsme vedli 2:0 na sety. Třetí sadu si náš zkušenější tým s přehledem pohlídal a nedopustil už žádné komplikace jako v prvním setu. Parta kapitánky Sandry Onderkové zvítězila hladce 25:14 a získala další tři body do tabulky, ve které je s osmnácti body třetí. Má ovšem na kontě o zápas víc. „Škoda že soupeřkám nevydržel elán i do dalších setů, mohlo to být pro nás trošičku zajímavější. Jsem rád, že jsme odehráli utkání s Terezou na liberu a myslím, že by to s ní mohlo klapat,“ těšilo našeho trenéra.
 

Další duel čeká KP Brno 17. listopadu v Přerově.    

Nejvíce bodující hráčky

VK Královo Pole

 

 

 

 

VK SG Brno

Širůčková

12

12

Šnellyová

Toufarová

11

8

Najbrtová

Staňková

9

3

Kuchařová, Herbočková

 
(autor: Marek Těšík)
  
Záznám utkání naleznete na TVcom   
 

 
foto: Ondřej Driml 
 

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT