7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Na zlatý set nedošlo

Maribor
Naše hráčky dnes nastoupily k odvedě CEV Cupu na palubovce Braniku Maribor. Po domácí porážce věděly, že k postupu vede cesta pouze přes vítězství a následně tzv. zlatý set, tedy tie-break, který rozhodne o postupujícím. 

 

 

 

1. kolo CEV Cup  

Nova KBM Branik Maribor - VK KP Brno 3:2 (-13,-20,20,13,8) 

Konečný stav série 2:0 

Předpokládaná sestava VK KP Brno Vincourová, Michaliková, Onderková, Staňková, Melichárková, Svobodníková. Libero: Tobiášová. Střídaly: Toufarová, Širůčková, Jiroušková, Melichárková

Předpokládaná sestava Maribor: Milosavljevic, Ammerman, Pintaric, Planinsec, Potokar, Kaucic. Libero: Prokovic. Střídaly: Pehnek, Blagne

 

Brňanky od úvodu diktovaly tempo utkání, povedeným servisem soupeřky k ničemu nepustily a v první sadě zvítězily jasně 25:13.  Významný náskok držely také v setu druhém, ale v koncovce jakoby se začalo brněnské soukolí lehce zadrtah. Přestože na chvíli z osmibodového náskoku zbyly body pouze tři, Královopolanky si sadu ujít nenechaly a vyhrály 25:20.
 
Soupeř se ale stále více dostával do utkání. To potvrdil následující set, ve kterém šly hráčky Mariboru brzy do vedení, které si již vzít nenechaly. Jejich výkon se stále více stupňoval, naopak našim hráčkám přestalo vycházet podání a přidaly se nepřesnosti také na přihrávce. Maribor utkání jasně ovládl, když získal třetí i čtvrtý set poměrem 25:20 a 25:13.
 
V tiebreaku se naše hráčky statečně držely do stavu 6:6. Před změnou stran však přišel definitivní zlom. Obrana soupeře se stala jakoby neproniknutelná. Soupeř jasně dominoval a brněnským hráčkám snadno nepřipustil ani bod. Sedmičku naše holyk vybojovali, až když soupeři svítila na ukazateli třináctka. Maribor proměnil druhý matchball, zvítězil v tie-breaku 15:8 a jako šťastnější postupuje do druhé fáze poháru CEV. 
 
 

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT